Alfa Romeo vernieuwt Giulia en Stelvio Quagrifoglio

Modeljaar 2021 brengt wat vernieuwingen naar de twee tofste Alfa Romeo's van dit moment, de Giulia en Stelvio in Quadrifoglio uitvoering. De stoere V6-versies van het Milanese merk krijgen nieuwe infotainmentsystemen en verbeterde rijhulpjes.

Alfa Romeo Stelvio en Giulia

Sinds een paar jaar hebben de merken van FCA het Amerikaanse systeem van modeljaren overgenomen. Zo kunnen de merken vaker kleine wijzigingen doorvoeren zonder hele facelifts te hoeven doen. Alfa Romeo presenteerde onlangs de vernieuwde Stelvio's en Giulia's en heeft nu ook de topversies een nieuw modeljaar gegeven.

De opvallendste wijzigingen vinden onderhuids plaats. De twee potente Alfa's krijgen een verbeterd ADAS (advanced driver assistance system) mee. Belangrijkste wijziging daardoor is dat de Alfae vanaf nu 'level 2' autonoom kunnen rijden (lees hier meer over de niveaus). Overigens betekent onderhuids niet dat Alfa Romeo iets verandert aan de 510 pk sterke 2,9 liter biturbo-V6 voorin, die blijft gewoon hetzelfde. Gelukkig maar. Wel nieuw is de mogelijkheid om een titanium Akrapovič-uitlaat onder de auto te plakken.

Even op een rijtje welke ADAS u vanaf nu in uw Quagrifoglio krijgt: Lane Assist, Active Blind Spot Assist, Active and Intelligent Cruise Control en Traffic Jam and Highway Assist, Driver Attention Assist.

Infotainment

Behalve de rijrobots heeft Alfa ook het infotainmentsysteem verbeterd. Het scherm is vanaf nu een touchscreen. In de middenconsole is een vak om uw telefoon neer te leggen, dat hem ook meteen draadloos oplaadt toegevoegd. De versnellingspook is vanaf nu met leer bekleed.

Op het touchscreen zijn de functies allemaal zelf in te delen, alsof u de apps op uw iPhone opnieuw rangschikt. Zo kunt u ervoor zorgen dat u altijd precies ziet wat de olietemperatuur is als u het gaspedaal wilt vloeren (en dan ziet u in realtime de benzine uit de tank stromen).

Nieuws
  • Alfa Romeo