Sauber kiest verschrikkelijke nieuwe naam voor 2024

Het vertrek van Alfa Romeo heeft meer schade aangericht dan gedacht. Voor volgend jaar heeft Sauber namelijk een bizarre naam gekozen.

Sauber kiest ongelukkige nieuwe naam voor 2024

Na vijf seizoenen heeft Alfa Romeo opnieuw afscheid genomen van de Formule 1. Het Italiaanse automerk besloot de lucratieve titelsponsordeal met Sauber voor koemdn jaar vroegtijdig te verbreken toen duidelijk werd dat Audi de Zwitserse renstal over zou nemen.

De Duitsers komen echter pas in 2026 voor de nieuwe technische reglementen, waardoor Sauber het even alleen moet doen. Een terugkeer naar de naam die nu al 30 jaar in verschillende vormen deel uitgemaakt heeft van de paddock was daardoor onvermijdelijk.

Stake F1 Team Kick Sauber

Hoe de nieuwe naam precies ingevuld zou worden was nog niet duidelijk, tot vandaag. Met publicatie van de officiële inschrijflijst van 2024 werd meteen het nieuwe label van de formatie uit Hinwil bekendgemaakt. Het resultaat is niet bepaald flitsend.

Sauber heeft besloten titelsponsor Stake (online casino) te behouden, en daar reguliere sponsor Kick (livestreamplatform) aan toe te voegen.

De volgorde laat echter te wensen over. 'Stake F1 Team Kick Sauber' wekt immers nogal vreemde suggesties op.

Niet de eerste keer

Sauber heeft helaas de nodige ervaring met ongelukkige namen. Als competente middenvelder was het team maar al te vaak een speelbal van grote fabrikanten die voor een klein prijsje mee wilden strijden in de Formule 1. Sauber ging hierdoor in zee met Mercedes-Benz, Ford, BMW, Alfa Romeo én Audi.

In het tweede geval eindigde het huwelijk echter zo abrupt dat het team met een vreemde naam bleef zitten. BMW's haastige exit aan het einde van 2009 (vanwege de financiële crisis) zorgde ervoor dat de startlijst in 2010 verfraaid werd met het ongelukkige 'BMW Sauber Ferrari'.

Formule 1
  • NL Beeld / Action Press