Kimi en GIO testen Alfa Romeo Giulia GTA

Om de Alfa Romeo Giulia GTA helemaal Formule 1 stamp of approval te krijgen, hebben Kimi Raikkonen en Antonio Giovinazzi op Alfa's testcircuit Balocco het testwerk afgemaakt. De kneiterdure GTA is helemaal gefinetuned door de twee coureurs van Alfa in de F1.

Alfa Giulia GTA

De nieuwe Alfa Romeo Giulia GTA en GTAm krijgen de volle Formule 1-behandeling van Kimi en Antonio. Het duo werkt samen met de ingenieurs van Alfa om de auto af te stellen om een optimale auto te creeren die zowel op straat als op het circuit de beste prestaties levert.

De testsessie werd uitgevoerd op het beroemde Balocco testcircuit waar sinds de jaren 60 alle Alfa Romeo-sportauto’s zijn ontwikkeld en getest. De test stelde de F1-coureurs in staat om limietproeven uit te voeren en feedback te geven. Briefing- en set-up sessies vonden plaats in de werkplaats “Autodelta”, de historische raceafdeling van Alfa Romeo.

De auto met extreem veel pk's komt eraan en hij wordt duur: het duo kost respectievelijk €230.000 en €236.000. In de dure uitvoering is hij 100 kilogram lichter. De 2,9 liter V6 Biturbo van Alfa Romeo braakt wel 540 pk inplaats van 510 pk uit. Toch lekker.

Nieuws
  • Alfa Romeo