Leclerc wil naar Le Mans: 'Moet ik een keer afstrepen!'

Charles Leclerc zag zijn merk op Le Mans voor het eerst zegevieren sinds 1965. De Monegask heeft nu de smaak te pakken voor de legendarische endurance race.

Leclerc wil naar Le Mans: 'Moet ik een keer afstrepen!'

Ferrari schreef afgelopen zondag geschiedenis met een overallzege tijdens het 100-jarige jubileum van de 24 uur van Le Mans. Na 50 jaar afwezigheid in de topklasse en 58 jaar na de laatste overwinning schreven Alessandro Pier Guidi, James Calado en Antonio Giovinazzi de endurance klassieker op hun naam met de fonkelnieuwe Ferrari 499P.

Charles de supporter

Het Hypercar-team kreeg op Le Mans morele support van niemand minder dan Charles Leclerc, de gedoodverfde kopman van het Formule 1-team. De Monegask keek zijn ogen uit op het legendarische Franse circuit. Na de overwinning van de #51 werd Charles aan de tand gevoeld door Eurosport:

"Ik ben gewoon extreem trots op wat Ferrari gedaan heeft vandaag. Het is gestoord. Het voelt absoluut geweldig. Dat een Ferrari wint na een terugkeer na zoveel jaren is ongelooflijk, het is een zeer speciale editie. Pech voor de tweede Ferrari omdat we een kleine impact hadden met een kleine steen in een radiateur dus daar verloren we veel tijd door."

Leuker op Le Mans...

Terwijl het Formule 1-project aan alle kanten wankelt moest Leclerc met lede ogen aanzien hoe voormalig conculega Antonio Giovinazzi alle eer behaalde op Le Mans. Een gooi naar de overwinning op het Franse semi-stratencircuit klinkt voor Charles dan ook best wel goed. De Hypercar-divisie van Ferrari lijkt immers competenter dan de F1-operatie. Een precieze datum voor zijn Le Mans-debuut heeft Leclerc echter nog niet:

"Het is een geweldig evenement. Ik wil het zeker een keer in mijn leven afstrepen. Wanneer dat zal zijn weet ik niet."

Autosport
  • NL Beeld / Proshots