Lewis Hamilton reageert op tweede titel Verstappen: 'Red Bull heeft geweldig werk geleverd met de auto'

Sir Lewis reageerde op karakteristieke wijze op de verrassende titelwinst van zijn oude rivaal. De Brit legde ironisch genoeg de nadruk op de dominante wagen van Red Bull, en niet het talent van Verstappen.

Lewis Hamilton reageert op tweede titel Verstappen: 'Red Bull heeft geweldig werk geleverd met de auto'

Aan het einde van een bijzonder lange Grand Prix van Japan werd Max Verstappen tot ieders verbazing gekroond tot de wereldkampioen van 2022.

Dankzij een dominante overwinning, een penalty voor Charles Leclerc en een enkel zinnetje in de reglementen werd het puntenaantal van de Nederlander onbereikbaar voor Leclerc en Sergio Perez.

Geweldig werk van Red Bull

Uiteraard werden alle andere coureurs na afloop van de race even gevraagd naar een reactie op de tweede titel op rij van Verstappen.

De meeste mannen draaiden het bekende PR-verhaaltje af, maar aartsrivaal Lewis Hamilton had toevallig even een ander script. Tegenover de microfoon van F1's Lawrence Barretto gaf hij een opvallend antwoord:

"Ja, ik denk dat Red Bull natuurlijk geweldig werk heeft geleverd met de auto. En dus uhm, grote felicitaties aan het hele team. En hetzelfde aan Max."

'Het is de auto'

Met die uitspraak lijkt Lewis subtiel te hinten op kritiek die ironisch genoeg altijd naar zijn eigen hoofd geslingerd werd: 'het is de auto'. Zes van zijn zeven titels behaalde Hamilton immers met auto's die met afstand de snelste van het veld waren. Die ironie ging kennelijk verloren bij de Brit.

Formule 1
  • BrunoPress