Lewis Hamilton is achtvoudig wereldkampioen...in Brazilië

De populariteit van Sir Lewis in Brazilië kent geen grenzen.. Tijdens zijn huldiging als Braziliaanse ereburger kreeg de beste man namelijk zomaar even zijn achtste titel opgespeld.

Lewis Hamilton is achtvoudig wereldkampioen...in Brazilië

Sinds gisteren heeft Lewis Hamilton er maar liefst twee titels bij. De vice-kampioen van 2021 werd voorafgaand aan de Grand Prix van Brazilië namelijk gehuldigd als ereburger van het Zuid-Amerikaanse land.

Vanwege zijn levenslange obsessie met volksheld en racelegende Ayrton Senna en het feit dat hij vorig jaar in São Paulo de Braziliaanse vlag omhoog hield op het podium heeft het Braziliaanse volk de Brit volledig omarmd. Tijdens de ceremonie ging Braziliaanse kamervoorzitter Arthur Lira echter iets verder dan gepland.

Achtvoudig kampioen

In zijn toespraak refereerde Lira naar Hamilton als zevenvoudig wereldkampioen, maar dat ging er bij het luisterende publiek niet in. Als rasechte politicus draaide Lira meteen als een blad en 'corrigeerde' hij zijn uitspraak. Zeven is namelijk het verkeerde getal. Zonder pardon werd Lewis Hamilton prompt door hem uitgeroepen tot achtvoudig wereldkampioen Formule 1!

Kampioen met een knipoog

De uitspraak is gezien de geschiedenis van het kampioenschap van vorig jaar een tikje controversieel, maar het ging allemaal met een lach en een knipoog. Aan het resultaat van het seizoen van 2021 kan immers niets meer veranderd worden, hoe graag sommige kampen dat ook zouden willen. In Brazilië maakt dat allemaal echter niet uit: wat hen betreft is Sir Lewis Hamilton voor eens en altijd de beste.

Formule 1
  • BrunoPress, Mercedes-AMG Petronas F1 Team