'Nyck de Vries ligt er per direct uit bij AlphaTauri'

Het is nu toch echt over en sluiten voor Nyck de Vries. Na een ronduit teleurstellende eerste seizoenshelft bij het Red Bull zusterteam mag de Nederlander zijn spullen gaan pakken.

'Nyck de Vries ligt er per direct uit bij AlphaTauri'

De Formule 1-droom van Nyck de Vries is na tien races alweer over. Na zijn zinderende debuut voor Williams in 2022 is de Nederlander bij AlphaTauri gewogen en te licht bevonden. Volgens Viaplay-commentator en voormalig coureur Allard Kalff is De Vries per direct de laan uit gestuurd bij het zusterteam van Red Bull.

Nycks gescoord

De Vries wist naast Yuki Tsunoda hoegenaamd geen indruk te maken bij AlphaTauri. De man uit het Friese Uitwellingerga miste keer op keer Q2 en delfde daarbij constant het onderspit ten opzichte van de jongere Japanner. Met een beste finish van twaalfde in Monaco bleef Nyck bovendien puntloos achter. Tsunoda wist met de AT04-zeepkist nog twee schamele puntjes te sprokkelen.

Revanche voor Ricciardo?

Afgezien van Allard's tweet is er officieel nog niets bekendgemaakt over de exit van Nyck. We nemen het dus nog maar even met een korreltje zout. Van een opvolger is ook nog geen sprake, maar de timing van het nieuws geeft ons al een stille hint.

Vandaag is Daniel Ricciardo immers druk bezig met een bandentest op Silverstone in de huidige Red Bull. Kennelijk heeft de Aussie - ondanks een lullige spin -voldoende indruk gemaakt om een schifting in het Red Bull-rijdersbestand te veroorzaken. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool