Video: Ricciardo spint op Silverstone in RB19

Ricciardo neemt vandaag voor het eerst plaats in de RB19 om bandentests te doen voor Pirelli

daniel ricciardo

Alle ogen zijn gericht op Silverstone. In ieder geval die van Christian Horner, Helmut Marko en Nyck de Vries. Want daar vinden vandaag en morgen Pirelli bandentests plaats, waarvoor Daniel Ricciardo voor het eerst in de RB19 stapt.

Iets te letterlijk

Op social media is te zien hoe Daniel, onder het toeziend oog van Christian Horner, zijn eerste rondes maakt in de RB19 van ofwel Max Verstappen ofwel Sergio Pérez. Voor de gelegenheid is de wagen overigens wel voorzien van het racenummer van de 'honey badger.' Ook duiken er beelden op van Ricciardo die 'taking the RB19 for a spin' iets te serieus neemt. Bij het ingaan van een bocht gaat de Red Bull in het rond.

Bandentests

Fans van de Australiër zijn er snel bij om ons eraan te herinneren de beelden met een korrel zout te nemen. 'Het zijn bandentests, het wordt van hem verwacht dat hij de auto tot het uiterste pusht', reageert iemand. Een ander verzoekt de plaatser van de beelden met klem (en met een knipoog) om het materiaal te verwijderen omdat hij de Vries anders niet meer mag vervangen.

Goed getimed

Dat de bandentests voor de Red Bull-reservecoureur op een belangrijk moment komen, mag duidelijk zijn. Red Bull zit momenteel met twee coureurs die ondermaats presteren en Ricciardo lijkt met name een serieuze kandidaat om Nyck de Vries te vervangen bij AlphaTauri.

Christan Horner liet voorafgaand aan de tests al weten benieuwd te zijn naar de prestaties van Ricciardo. Tijdens een persconferentie op Silverstone zei hij hierover: "Ik denk dat het een verlies voor de sport zou zijn geweest als hij gewoon was verdwenen. Ik heb de oude Daniel de afgelopen jaren niet gezien, dus ik ben benieuwd hoe hij het dinsdag gaat doen."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool