Daniel Ricciardo reageert op AlphaTauri geruchten: 'Ben er klaar voor'

De coureur test vandaag en morgen nieuwe Pirelli-banden op Silverstone.

daniel ricciardo

Vandaag en morgen zijn spannende dagen voor Red Bull Racing-reservecoureur Daniel Ricciardo. Hij kruipt dan voor het eerst achter het stuur van de RB19, de auto die dit seizoen tot nu toe alle races won. Formeel voor de Pirelli-bandentest, maar voor de Australiër staat er veel meer op het spel.

Juiste keuze

Nadat Ricciardo door McLaren aan de kant werd gezet, had het er alle schijn van dat de race-carrière van de coureur als een nachtkaars zou uitgaan. Maar toen was daar Red Bull Racing. Het team nam Ricciardo aan als reservecoureur, waardoor hij de afgelopen maanden vele uren in de simulator kon doorbrengen. Van Red Bull was het een slimme zet om de geliefde coureur binnen te halen, maar ook voor Ricciardo lijkt het de juiste stap te zijn geweest.

de Vries stelt teleur

Dankzij de tegenvallende prestaties kan het namelijk zomaar zijn dat we de Australiër sneller dan verwacht weer op de grid zullen zien. Hij wordt al weken genoemd als dé vervanger van Nyck de Vries, de het hele seizoen al ondermaats presteert. De coureur weet dan ook dat alle ogen op hem gericht zullen zijn de komende dagen.

Door SiriusXM wordt hij met de geruchten geconfronteerd: "Ik laat alles op me afkomen en ik heb er vertrouwen in dat ik op een gegeven moment weer terugkeer op de grid. Natuurlijk kan ik er niet 100% zeker van zijn, maar op een dag keer ik weer terug, daar heb ik vertrouwen in."

Ricciardo is ready

Wanneer er rechtstreeks wordt gevraagd naar de Nyck de Vries-geruchten houdt Ricciardo zich nog enigszins op de vlakte: "Je weet het nooit, je weet het nooit... Ik ben ready. Ik heb twee maanden op de bank gezeten in de kerstperiode, maar ben daarna weer gaan trainen en daar geniet ik weer van. Ik heb van mijn vrije tijd genoten, maar ik heb er ook wel weer genoeg van. Ik wacht nu op het moment dat ik weer terug achter het stuur mag kruipen"

Formule 1
  • SiriusXM
  • NLBeeld