Red Bull vangt online haatstorm voor Abu Dhabi 2021-tweet

Na de Verstappen-Perez rel leek de negatieve publiciteit voor Red Bull wel even op te zijn. Het social media team heeft met een enkele tweet echter weer een paar honderd liter olie op het vuur gegooid. Door de titelwinnende inhaalactie van Max Verstappen op Lewis Hamilton te vieren werd het team bedolven onder een vloedgolf van online haat.

Red Bull vangt online haatstorm voor Abu Dhabi 2021-tweet

Het team van Red Bull lijkt momenteel van de ene naar de andere controverse te stuiteren. Na de budget cap overtreding en de interne teamradio-rel heeft RBR zich namelijk opnieuw in de nesten gewerkt.

Dit keer is de kritiek echter bijzonder eenzijdig. In voorbereiding op de Grand Prix van Abu Dhabi leek het de social media bobo's van het team namelijk een goed idee om een verwijzing te doen aan die andere race op Yas Marina.

Gevaarlijke tweet

Met een creatieve tweet haalde RBR de allesbepalende inhaalactie van Max Verstappen op Lewis Hamilton naar voren. In bocht vijf van het toen net gerenoveerde circuit dook de Nederlander aan de binnenkant voorbij bij de Mercedes, waardoor hij uiteindelijk zijn eerste titel greep.

Omdat de actie mede mogelijk gemaakt werd door de unieke safety car procedure ingesteld door "crimineel meesterbrein" Michael Masi is een groot deel van het internet echter blind van woede over de tweet.

Spook van Abu Dhabi

De storm aan haat, beledigingen en ander negatief commentaar komt op een opvallend punt. Red Bull bracht immers gisteren nog een statement naar buiten waarin dat soort praktijken veroordeeld werden. Die was kennelijk aan dovemansoren gericht.

Het spook van Abu Dhabi 2021 waart bij bepaalde groepen duidelijk nog in volle kracht rond. Van de fanatiekelingen die door zo'n simpel en onschuldig berichtje getriggerd worden kunnen we echter ook niet beter verwachten.

Formule 1
  • Oracle Red Bull Racing, BrunoPress, Red Bull Content Pool