Perez heeft spijt van commentaar op Verstappen: 'Er speelden een hoop emoties'

Na alle drama en online moddergooien heeft Checo zijn hand toch opgestoken in een poging de situatie te sussen. De Mexicaan geeft aan toch spijt te hebben van zijn commentaar op Max Verstappen in de laatste ronde van de Grand Prix van São Paulo.

Perez heeft spijt van commentaar op Verstappen: 'Er speelden een hoop emoties'

In een weekend waarbij Kevin Magnussen en Haas pole pakten, Mercedes een 1-2 scoorde en Ferrari op inters een droge baan op ging is het grootste verhaal nog altijd de interne rel tussen Max Verstappen en Sergio Perez.

In de slotfase van de Grand Prix van São Paulo leek Verstappen te weigeren de zesde plek op te geven aan Perez, nadat het team daar meerdere keren om vroeg. Checo had het plekje hard nodig om vóór Ferrari's Charles Leclerc te blijven in het rijderskampioenschap, maar Max wilde niet meespelen. Boze tongen beweerden al snel dat het om oud zeer ging dat dateerde van Monaco.

Spijt

In een statement gooide het PR-team van Red Bull het op een 'fout van het team' en werd de online haat en bedreigingen aan het adres van Verstappen veroordeeld. De rol van Perez werd echter niet specifiek benoemd. Dat mocht hij in de paddock van Abu Dhabi namelijk zelf doen. Tegenover Autosport verklaarde hij spijt te hebben van zijn uitspraken over het karakter van zijn teamgenoot:

"Uiteraard is de Formule 1 een heel emotionele sport. En er is geen ander sport waarbij je jezelf live kunt uitdrukken, het is alleen in de F1 dat dit gebeurt. Dus er zijn een hoop emoties die spelen en er zijn een hoop dingen te zeggen."

"Ik heb natuurlijk spijt van een hoop dingen die ik na de race gezegd heb want ja, ik zit met Max terug in de relatie die we hadden, we zitten beiden in het team, en iedereen is klaar om zich er vanaf te zetten."

Achter ons laten

Via zijn excuses hoopt Sergio dat de situatie eindelijk opgelost is. Hij kijkt er naar uit om het drama samen met het team en Max volledig achter zich te kunnen laten. Het team heeft immers betere dingen te doen, zoals het binnenslepen van de 1-2 in het rijderskampioenschap en de voorbereidingen voor 2023. Het is daarbij cruciaal dat iedereen elkaar kan vertrouwen:

"Ik bedoel, iedereen is in een heel moeilijke situatie gebracht daar, Max binnen het team [en] ikzelf. Ik denk dat we beter met de situatie om hadden kunnen gaan. We zullen er natuurlijk van leren en dingen anders gaan doen in de toekomst. En dat is de manier waarop het zou moeten zijn, elk team in de paddock is aan het leren."

"Gelukkig was het maar in de laatste honderd meter van de ronde dat ik erachter kwam dat hij me de positie niet terug zou gaan geven. Het was natuurlijk een slecht gevoel. Maar ik denk dat ik in staat ben om dit allemaal achter ons te laten. En ja, mijn prioriteit is om een goede werkomgeving te hebben, en om mijn teamgenoot te kunnen vertrouwen, mijn team te kunnen vertrouwen. En dat is mijn prioriteit."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool