Sergio Perez gaat voor de titel in 2023: 'Ik ben nu op mijn best'

Na alle drama in Brazilië heeft Checo zijn pijlen alweer gericht op volgend jaar. De Mexicaan wil zich in 2023 definitief gaan ontdoen van het #2-label dat hij bij Red Bul opgeplakt heeft gekregen. Volgens Perez moet het nú gebeuren, aangezien hij op zijn best is.

Sergio Perez gaat voor de titel in 2023: 'Ik ben nu op mijn best' 

Nu de boordradio-rel van Brazilië nog maar net een beetje gesust is durft Sergio Perez al naar voren te kijken. Naast de strijd om de tweede plek in het rijderskampioenschap heeft de Mexicaan al een ander project onder de arm genomen.

Checo zet namelijk al vol in op de voorbereidingen voor 2023. In een poging uit de Eddie Irvine/Rubens Barrichello-rol te breken wil Perez in 2023 vol de aanval openen op het kampioenschap.

Gemiste kans

In het begin van 2022 leek Sergio akelig dicht bij zijn hoog aangeschreven teamgenoot te komen. In Saoedi Arabië pakte hij zelfs zijn eerste pole position. Het onderstuurde karakter van de Red Bull RB18 leek hem veel beter te liggen dan Max Verstappen. Gaandeweg werd de auto echter meer naar de smaak van Max ontwikkeld, waardoor Perez zijn voordeel kwijtraakte. Checo ziet die eerste helft van het seizoen dan ook als een gemiste kans en wil die dip in 2023 gaan voorkomen, zo verklaarde hij aan RacingNews365:

"Het begon zeker goed. We hadden wat betrouwbaarheidsproblemen in het begin, maar het zag er goed uit op de baan. We zaten erbij voor het kampioenschap in het begin. Ik had zeker een paar slechte races die me echt uit de strijd voor het kampioenschap haalden.

"Dus er is in dat opzicht wat werk te doen, werken met het team om ervoor te zorgen dat we die consistente prestaties kunnen behouden gedurende het seizoen en dat we volgend jaar terug kunnen komen en vechten voor de titel, als we wel een soortgelijk presterende auto hebben volgend jaar. Het is belangrijk dar we ons seizoen op een hoogtepunt eindigen zodat we volgend jaar terug kunnen komen en het seizoen sterk starten."

Nu of nooit

De titeldromen van Perez hebben een korte houdbaarheidsdatum. Sergio is inmiddels alweer 32 en zijn kansen op een baantje bij een ander topteam zijn nihil. Het moet dus binnen twee jaar gaan gebeuren. Volgens Checo is dat echter geen probleem: hij is op dit moment namelijk in zijn beste vorm. Als hij overweg kan met de RB19 zal hij er naar eigen zeggen dus meteen bij zitten:

"Ik denk dat het er echt vanaf zal hangen hoe comfortabel ik ben met de auto bij de start van het seizoen, zoals ik was aan het begin van dit seizoen, en toen glipte het weg. Dus ik denk dat we als Formule 1 coureurs contant werken aan nieuwe uitdagingen, de hele tijd. Maar ik heb het gevoel dat ik dit moment op mijn best ben."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool