Red Bull komt met statement na bedreigingen aan het adres van Max en familie

Max en zijn familie kregen te maken met doodsbedreigingen na de rel die in Brazilië ontstond

red bull

Over de Grand Prix van Brazilië zal nog lang worden gesproken. Op Twitter wordt er nog altijd gespeculeerd over het feit of Max de plek wel of niet aan Checo had moeten geven. Ook de vermeende bewuste crash van Checo wordt nog altijd volop geanalyseerd.

Maar F1-Twitter zou F1-Twitter niet zijn als het niet veel verder ging dan dat. Sinds afgelopen zondag zijn er blijkbaar zo veel bedreigingen en verwensingen binnengekomen op het adres van de twee coureurs én hun families dat Red Bull Racing zich genoodzaakt voelt om hier een statement over naar buiten te brengen.

Doodsbedreigingen aan het adres van familie

Allereerst wordt in het statement nog eens stilgestaan bij de actie van Max. We lezen dat het team verantwoordelijkheid neemt voor fouten die zijn gemaakt in Brazilië. "We hebben geen rekening gehouden met de situatie die ontstond in de laatste ronde en we hadden hierover van te voren geen strategie besproken. Helaas werd Max daarom pas in de laatste bocht verzocht om zijn plek op te geven, zonder dat hierbij de nodige informatie aan hem kon worden verstrekt. Hierdoor ontstond er voor Max, die altijd een eerlijke teamspeler is geweest, een lastige situatie met weinig tijd om te reageren. Dit was niet onze bedoeling."

Verder wordt er stilgestaan bij het gesprek dat na de race heeft plaatsgevonden. Er wordt nog eens benadrukt dat het team de redenen die door Max zijn gegeven accepteert. "Het was een persoonlijk gesprek dat we binnen het team houden en waar we verder geen commentaar meer op zullen geven."

In het tweede deel van het statement stipt Red Bull het gedrag van fans op social media aan. "De negatieve uitlatingen richting Max, Checo, het team en hun families zijn schokkend en deprimerend en het is helaas iets dat we als sport met deprimerende regelmaat moeten aanhalen." Het team doet een oproep tot verandering en benadrukt dat "doodsbedreigingen, haatmails en dergelijke richting de families betreurenswaardig zijn" en dat er per direct mee moet worden opgehouden.

Onacceptabele verwensingen

Ook F1-journalist Will Buxton neemt het op Twitter op voor Max. Hij schrijft: "Heb goede gesprekken gehad met Max en Jos vanochtend. We kunnen er duidelijk over zijn dat Max nooit opzettelijke kwade intenties heeft, dus wat er in Brazilië is gebeurd zit diep. Wat de reden ook is, de verwensingen aan het adres van zijn familie zijn onacceptabel."

Volgens Horner was de miniruzie tussen zijn coureurs meteen na de race al uitgepraat en staan alle neuzen weer dezelfde kant op. Verstappen zal in Abu Dhabi alles gaan doen om de tweede plek in het rijderskampioenschap veilig te stellen voor Sergio Perez, net zoals Checo dat voor hem deed een jaar eerder:

"Ik ga niet in op wat we besproken hebben achter gesloten deuren. De coureurs hebben het besproken, ze hebben de handen geschud en we zijn absoluut gefocust op die volgende race. We hebben deze dingen intern besproken, de coureurs hebben er natuurlijk ook over gesproken, ze zijn heel, heel duidelijk."

"Checo staat op punten gelijk met Charles. Ferrari heeft hun auto's niet omgewisseld. We gaan Abu Dhabi in als team en zullen het beste werk leveren voor Checo om die tweede plek te bereiken, en Max zal dat volledig ondersteunen."

Formule 1
  • Brunopress