Michael Masi gaat helpen klassiek F1-circuit te redden 

De voormalig F1-wedstrijdleider heeft een nieuwe functie gekregen in eigen land. Als lid van de South Australia Motorsport Board zal Masi meehelpen bij de wederopstanding van het klassieke Adelaide Street Circuit.

Michael Masi gaat klassiek F1-circuit redden 

In de nasleep van Abu Dhabi was Michael Masi in sommige kringen de meest gehate man ter wereld. Na een winter van onzekerheid werd de 44-jarige Australiër met Italiaanse roots op een zijspoor gezet binnen de FIA.

Vorige maand besloot hij de organisatie op eigen gelegenheid te verlaten om zijn carriere dichter bij huis voort te zetten. Een positie bij het Australische Supercars-kampioenschap, waar Masi zijn FIA-carriere begon, leek voor de hand te liggen.

Functies elders

Volgens Autosport heeft Michael inderdaad een functie bij de Supercars Commission gekregen, ten koste van voormalig coureur en commentator Neil Crompton. Een positie die Masi naast zijn Supercars-stoeltje genomen heeft trekt echter meer aandacht.

De beste man zou uitgenodigd zijn om onderdeel te worden van de recent gereanimeerde South Australia Motorsport Board, de organisatie verantwoordelijk voor de race op het beroemde stratencircuit van Adelaide.

Bedreigd circuit

Masi's bijbaantje is een bijzondere omdat de race en het circuit tot voor kort nog ter dood veroordeeld waren door de radicaal linkse regering van South Australia.

In een poging om ouderwetse motorsport te verbannen uit de staat zette de regering het circuit op de sloopnominatie en werden er plannen gemaakt om er een wandelpark van te maken. Op een enkele tegenstem na was dat plan bijna geslaagd. Plannen voor een Formule E-race waren al onderweg, maar kwamen niet van de grond.

De legende leeft voort

De anti-motosport regering van South Australia werd recent weggestemd, waardoor de toekomst van het iconische circuit voorlopig veiliggesteld is.

Tussen 1985 en 1995 had Adelaide de eer om de Grand Prix van Australië te organiseren. Het circuit was het toneel van legendarische gebeurtenissen, zoals de kostbare klapband voor Nigel Mansell in 1986, de beslissende clash tussen Schumacher en Hill in 1994 en het levensbedreigende ongeluk van Mika Häkkinen in 1995.

Met dank aan de nieuwe regering en met behulp van niemand minder dan Michael Masi zal het circuit als onderdeel van de Supercars-kalender nog veel meer memorabele momenten kunnen creëren.

Formule 1
  • ProShots / Panoramic