Michael Masi heeft de FIA volledig verlaten

Meer dan een half jaar na Abu Dhabi is het dan toch zover gekomen: voormalig F1-wedstrijdleider Michael Masi heeft de FIA via de achterduer verlatenn.

Michael Masi heeft de FIA volledig verlaten

Het was hét verhaal van de afgelopen winter: de vraag of wedstrijdleider Michael Masi zijn functie zou behouden na de controversiële seizoensfinale in Abu Dhabi. Pas eind februari kwam het nieuws binnen dat de Australiër een functie elders zou krijgen binnen de FIA.

Zijn diverse taken werden overgenomen door ex-DTM/Formule E wedstrijdleider Niels Wittich, ex-WEC wedstrijdleider Eduardo Freitas en FIA topman Peter Bayer. Nieuwe FIA-president Mohammed Ben Sulayem beloofde de bezem door de organisatie te halen, waarmee de zaak in de ogen van de FIA afgedaan was.

Masi werd in februari naar een achterkamertje geleid.

Back down under

Vijf maanden later heeft Michael echter eieren voor zijn geld gekozen. Uit een kort statement van de FIA is duidelijk geworden dat hij de organisatie definitief verlaten heeft. Masi zou zich teruggetrokken hebben om dichter bij zijn gezin in Australië te zijn en om 'nieuwe uitdagingen' aan te gaan.

Professioneel en toegewijd

De FIA bedankt Masi uiteraard voor zijn drie jaren van trouwe dienst na de plotselinge dood van de alom gerespecteerde Charlie Whiting. Volgens de organisatie voerde Michael zijn taken 'op een professionele en toegewijde manier' uit.

De FIA wenst hem het beste voor de toekomst, al is nog niet bekend wat hij precies zal gaan doen. Wellicht zien we hem net als vroeger binnenkort weer aan de knoppen bij de Australische Supercars.

Formule 1
  • ProShots / Panoramic