BREAKING: Michael Masi functie elders bij de FIA

In een officiële video heeft FIA-president Mohammed Ben Sulayem hervormingen aangekondigd voor de organisatie van de F1. Als onderdeel hiervan heeft voormalig wedstrijdleider Michael Masi een nieuwe functie gekregen.

BREAKING: Michael Masi functie elders bij de FIA

Sinds de controversiële finish van het afgelopen seizoen ligt de FIA met name in de Britse media flink onder vuur. De gang van zaken rond de late safety car tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi, waardoor Max Verstappen in de laatste ronde de leiding, winst en titel van Sir Lewis Hamilton wist af te pakken schoot bij velen aan de ander kant van het kanaal in het verkeerde keelgat. Vrijwel meteen werd er om het hoofd van wedstrijdleider Michael Masi gevraagd.

Functie elders

Na bijna drie maanden doorzagen op social media door journalisten, fans en openlijke minachting voor de FIA vanuit het team van Mercedes is het dan toch gelukt.

In een video heeft FIA-president Mohammed Ben Sulayem aangekondigd dat Masi dit seizoen niet langer de rol van wedstrijdleider aan zal nemen. De Australiër krijgt een functie elders binnen de organisatie. WEC-wedstrijdleider Eduardo Freitas en DTM-wedstrijdleider Niels Wittich zullen elkaar gaan afwisselen als zijn vervanger.

Meer hervormingen

Naast de nieuwe wedstrijdleiders voert de FIA een eigen versie van de uit het voetbal bekende Virtual Assistant Referee (VAR) toe. De F1 VAR krijgt een directe link met de wedstrijdleiding en zal gaan dienen als ondersteuning bij het uitdelen van straffen..

Daarnaast komt er een speciale afdeling die de verzoeken van de teambazen en sportief directeurs ontvangt en zo nodig doorstuurt naar de wedstrijdleider. Zo moet worden voorkomen dat de teams de wedstrijdleider te veel onder druk zetten en beïnvloeden, zoals in Abu Dhabi het geval was. Met deze maatregelen hoopt de FIA het incident voorgoed achter zich te kunnen laten.

Formule 1
  • FIA, Red Bull Content Pool
  • FIA