Kinderachtig: Mercedes weigert mee te werken aan FIA fotoshoot

De onvrede met de FIA zit Mercedes duidelijk erg hoog. Uit protest weigerde het team zelfs mee te werken aan de traditionele FIA fotoshoot voor winnende constructeurs.

Kinderachtig: Mercedes weigert mee te werken aan FIA fotoshoot

De ruzie tussen de FIA en Mercedes heeft kennelijk een hoogtepunt bereikt. De kampioensformatie was na de Grand Prix van Abu Dhabi laaiend op de organisatie. aangezien een slordige safety car procedure Lewis Hamilton de overwinning en het kampioenschap had gekost in de allerlaatste ronde.

Protesten tegen de FIA en Max Verstappen liepen op niets uit, maar gewapend met een bekende sportadvocaat stormde Mercedes onvermoeibaar door met de aankondiging van een intentie tot beroep. Met behulp van een 'sterke juridische basis' hoopt het team in de rechtbank alsnog de rijderstitel veilig te stellen.

Totale radiostilt

De strijd tussen Mercedes en de FIA gaat echter verder dan het kantoortje van de stewards en de rechtbank. Het team wil kennelijk - tot het afwikkelen van het mogelijke beroep - op geen enkele manier samenwerken met de organisatie.

Na de race werd totale radiostilte afgekondigd: afgezien van een kort interview met Jenson Button voor de tv deed Lewis Hamilton geen enkel interview in Abu Dhabi. Hetzelfde gold voor Toto Wolff en alle andere prominente werknemers van Mercedes. Zelfs de normaal overactieve social media kanalen bleven hangen op 12 december:

No photo's, Mikey!

Volgens RaceFans ging het team naderhand nog verder: Mercedes heeft op alle fronten geweigerd om mee te werken met de traditionele eindejaarsfotoshoot van de FIA. Hierbij komen alle constructeurskampioenen uit de verschillende klasses bij elkaar voor een groepsfoto, die vervolgens in het jaarboek gaat. Mercedes heeft in zowel de Formule 1 als de Formule E de titel op zak, maar beide afdelingen van het team zijn vandaag niet aanwezig bij de shoot.

Vóór de race in Abu Dhabi deed Mercedes wel nog even de moeite om een eigen groepsfoto te maken. Daarbij droegen alle teamleden, inclusief Lewis Hamilton, een afdruk van het gezicht van Valtteri Bottas om het afscheid van de Fin te vieren. Het eigen jaarboek is dus in ieder geval goed gevuld.

Mercedes moet in de loop van donderdag officieel aangeven of het de beroepsprocedure definitief op wil starten.

Formule 1
  • Mercedes-AMG Petronas F1 Team