Huh? Mercedes in beroep tegen afwijzing protest

De strijd is dan toch niet helemaal gestreden. Na een dubbele afwijzing heeft Mercedes de intentie tot een beroep tegen de FIA ingediend.

Huh? Mercedes in beroep tegen afwijzing protest

Races moeten gewonnen worden op de baan. Protesten, penalties en diskwalificaties zijn voor politic, niet voor racers. Dat soort geluiden hebben we vanuit Mercedes en teambaas Toto Wolff vaak genoeg gehoord. Na de nederlaag voor Lewis Hamilton op het circuit van Abu Dhabi zingt de formatie opeens een heel ander toontje.

Protesten

Na de race waarin Max Verstappen zijn titel pakte diende Mercedes meteen twee protesten in. Het team beschuldigde Max Verstappen van inhalen onder safety car condities, en wees naar de FIA met de claim dat de organisatie de safety car procedures niet had gevolgd. Beide protesten werden echter resoluut afgewezen.

Intentie tot een beroep

Ondanks het feit dat de zwakke argumentatie van Mercedes neergeslagen werd door de FIA heeft de constructeurskampioen van 2021 zich er niet bij neergelegd. Tegenover Motorsport.com verklaarde een woordvoerder van het team dat Mercedes de intentie tot een beroep ingediend heeft bij de FIA: "We hebben onze intentie om in beroep te gaan op Document 58 (de beslissing van de stewards om het protest van het team af te wijzen) ingediend'.

Dit betekent dat Mercedes 96 uur heeft om een zaak op te bouwen en te besluiten of ze daadwerkelijk de beroepsprocedure willen starten. Gezien de eenvoud waarmee de argumenten van het team in eerste instantie weerlegd werden heeft het beroep echter een kleine kans van slagen. Het imago van het team vol 'eerlijke racers' die 'op de baan willen winnen' is in ieder geval voorgoed kapotgemaakt.

Formule 1
  • Mercedes-AMG Petronas F1 Team