RTL Duitsland trapt open deur in: 'Lewis Hamilton is gewoon bij onthulling nieuwe Mercedes'

Ja hoor, het speculaas kan weer de voorraadkast in! Volgens RTL Deutschland hebben de maandenlange geruchten en discussies helemaal geen zin gehad. Sir Lewis Hamilton zal namelijk gewoon aanwezig zijn bij de onthulling van de Mercedes W13. Wie had dat gedacht?

RTL trapt open deur in: 'Lewis Hamilton is gewoon bij onthulling nieuwe Mercedes'

Sinds de inmiddels roemruchte Grand Prix van Abu Dhabi gonst het van de geruchten dat Lewis Hamilton zijn helm vroegtijdig aan de wilgen zou hangen. De 37-jarige Brit zou zogenaamd zo geschokt en teleurgesteld zijn over de omstandigheden rond het verlies van zijn achtste titel dat hij de Formule de rug toe zou willen keren. De FIA en Michael Masi zouden immers niet meer te vertrouwen zijn.

Meteen na de race gedroeg Lewis zich echter helemaal niet als iemand die zich verraden voelde door zijn sport. Hij stond de pers netjes te woord en feliciteerde rivaal Max Verstappen met zijn winst. De persconferentie na de podiumceremonie liet hij echter voor wat het was. Het was de opmaat naar een maandenlange periode van complete radiostilte.

Radiostilte

Hamilton's keuze om geen interviews te geven en zijn social media kanalen onaangeraakt te laten waren voer voor wilde speculatie over zijn toekomst in de F1. Met name Mercedes teambaas Toto Wolff greep de kans aan om een slachtofferrol aan te nemen en druk te zetten op de FIA. Ook de media smulde van de stilte in een normaal verder nieuwsloze winterperiode.

Echt realistisch waren de claims echter nooit. Lewis stond immers nog gewoon onder contract en met het aantreden van George Russell kon het team niet zonder een ervaren coureur. Bovendien zou Hamilton door zijn verlies juist gemotiveerd zijn om sterker terug te komen dan ooit en een recordbrekende achtste titel te pakken. Op alle andere vlakken (behalve snelste racerondes) domineert hij immers de statistieken.

Rem erop

Het Duitse RTL heeft als eerste een duidelijk tegengeluid laten horen in de zee van claims over een vervroegd pensioen voor Sir Lewis. Volgens de bronnen van F1-correspondent Felix Görner zal Lewis gewoon aanwezig zijn bij de presentatie van de nieuwe Mercedes F1-wagen: de waarschijnlijk wederom in traditioneel zilver gespoten W13.

Daarmee trapt Görner resoluut een enorme open deur in. Wij zijn in ieder geval blij dat Herr Görner de geruchtenmolen even afgeremd heeft. Hamilton's nieuwjaarswensen namens Mercedes op het Chinese social media platform Weibo onderschrijven de lezing van RTL.

Op 18 februari zal Mercedes de nieuwe wagen officieel onthullen. De eerste shakedown volgt op 23-25 februari op het circuit van Barcelona, helaas achter gesloten deuren. Na de eerste officiële test in Bahrein (10-12 maart) zullen Hamilton en Russell de wagen voor het eerst echt loslaten bij de Grand Prix van Bahrein op 20 maart.

Algemeen
  • Mercedes-AMG Petronas F1 Team