Wolff: 'Hamilton vindt George Russell interessante teamgenoot' 

Volgens de boomlange boomknuffelaar maakt het Sir Lewis - ondanks eerdere uitspraken - niet zoveel uit wie er in 2022 naast hem komt te zitten.

Wolff: 'Hamilton vindt George Russell interessante teamgenoot' 

Nu Lewis Hamilton weer voor twee seizoenen vastligt bij Mercedes is de focus verplaatst naar het tweede Mercedes-stoeltje. Het contract van Valtteri Bottas loopt namelijk aan het einde van dit seizoen af. Met een sterk presterende George Russell op de achtergrond is de soms wat teleurstellend presterende Fin zijn toekomst nog niet zeker.

Geen behoefte aan verandering

Hamilton deed in de media meerdere keren zijn zegje over de situatie. Volgens de zevenvoudig wereldkampioen is Bottas wanneer je alles bij elkaar optelt tot nu toe de beste teamgenoot uit zijn carrière. Er zou volgens Lewis geen reden zijn om het dreamteam van Mercedes te veranderen. Over de kwaliteiten van George Russell bleef hij overigens angstvallig stil.

Hamilton is neutraal

Volgens teambaas en ecomobilist Toto Wolff is er echter geen sprake van dat zijn sterrijder zich bemoeit met het tweede stoeltje. Hamilton zou volgens Wolff geen voorkeur hebben, zo verklaarde hij tegenover Channel 4:

"Nee. Lewis is onderdeel van het team en we bespreken alles, net zoals we dat met Valtteri doen. Lewis geniet er duidelijk van zijn tijd met Valtteri, maar hij zit George Russell ook als een interessante kandidaat voor de toekomst. Dus hij is volledig neutraal als het gaat om wie er in de tweede auto komt te zitten."

Volledige transparantie

De beslissing - zonder inmenging van Hamilton - over de tweede rijder wordt volgens Wolff in de komende races gemaakt. Aangezien er geen stratencircuits meer op de planning staan kan dat in het voordeel gaan uitpakken van Bottas.

De Fin presteert op standaard banen een stuk beter. Toch maken de bijna onmenselijke prestaties van Russell met de Williams in Oostenrijk een onuitwisbare indruk.

Toto belooft in ieder geval volledige te geven aan beide kandidaten: “Ik denk dat het afronden van Lewis contract het meest belangrijk is en in de volgende paar races zullen we moeten beoordelen wat we met het tweede stoeltje zullen gaan doe. Ik heb altijd volledige transparantie gegeven aan Valtteri en George en ik zal hetzelfde doen deze keer."

Formule 1
  • Mercedes Petronas F1