George Russell past eigenlijk niet in Hamilton's Mercedes

Het ongeplande debuut van George Russell bij Mercedes vraagt om enkele last-minute aanpassingen bij het team. Een ding kunnen ze echter niet veranderen: George zelf. De jonge Brit is eigenlijk te groot voor de snelste F1-auto aller tijden.

George Russell past eigenlijk niet in Hamilton's Mercedes

Dankzij de corona-diagnose van kersverse zevenvoudig kampioen Lewis Hamilton heeft Mercedes een onverwachte stap moeten nemen. In plaats van reserve coureur Stoffel Vandoorne of super-sub Nico Hulkenberg in de W11 te gooien heeft het Brits-Duitse team gekozen om een stoelendans te starten met Williams. Hierdoor komt kopman George Russell in actie voor de Schwarzpfeilen en mag Jack Aitken een Williams rondsleuren.

Het op het laatste aantrekken van de jonge hond brengt echter de nodige problemen met zich mee. Het grootste probleem is George zelf. Met een lengte van 1 meter 85 is Russell ongewoon lang voor een coureur. Vergeleken met de 1 meter 71 korte Lewis Hamilton is hij zelfs een reus te noemen. Teamgenoot Valtteri Bottas komt niet veel verder: hij is 1.73.

Grote kleine schoenen te vullen

Het herbergen van die extra 14 centimeter is al een uitdaging, maar het grootste probleem zit in de voetenruimte. George leeft op relatief grote voet in de racewereld met een maatje 45. Hamilton en Bottas doen het respectievelijk met maat 40 en 41. Het werd dus een beetje te krap bij de pedalen.

Om het probleem iets te verhelpen moet Russell zijn voeten daarom dit weekend in een maatje kleiner zien te proppen: "Het was zeker krap. Mijn maat 45 voeten waren lastig, dus ik moet schoenen aan doen die een maat kleiner zijn dan normaal. Dus dat is een beetje oncomfortabel, maar ik weet zeker dat ik de pijn kan doorstaan om deze kans te pakken."

Mercedes race engineer Peter 'Get in there Lewis' Bonnington had nog wat goede suggesties voor George: "Ik heb met Bono gesproken, hij zei: 'Ik weet zeker dat we wat modificaties aan je lichaam kunnen doen!'. 'Ha, dat weet ik niet zo zeker', dacht ik. Maar nee, het is allemaal goed."

Formule 1
  • Williams Racing