George Russell vervangt Lewis Hamilton in Bahrein

De zieke Lewis Hamilton wordt komend weekend vervangen door George Russell van Williams. De jonge Brit krijgt daarmee de kans om van langzaamste auto op de grid over te stappen op het snelste apparaat dat er is.

George Russell

Het was nogal een schok gisteren toen bekend werd dat Lewis Hamilton positief was getest op het coronavirus. Hij is dan inmiddels wereldkampioen en ook het constructeurskampioenschap voor Mercedes is al veilig, maar hij wil toch racen.

De speculaties kwamen meteen op gang, en Mercedes speelt op safe door George Russell bij Williams te claimen voor de eerste wagen. Daarmee blijven de bedrijfsgeheimen veilig binnen de groep. Daarnaast geeft het Mercedes de kans om een toekomstige rijder te beoordelen.

Met Nico Hulkenberg of Stoffel Vandoorne zou het team een oude hond terug in de strijd gooien. Stoffel heeft ondanks zijn rol als reserve- en testrijder zelfs geen meter met de Mercedes W11 gereden. Russell daarentegen heeft als Mercedes-junior veel meer toekomstperspectief. Mocht George de ploeterende Bottas de baas zijn, dan kunnen ze in Brackley in ieder geval al een contract opstellen voor 2022.

Williams

Bij Williams viel een gat, doordat Russell doorloopt naar Mercedes. Het gat bij Williams wordt opgevuld door F2-rijder jack Aitken, die ook officieel reservecoureur is van het team. Aitken's is een voormalige Renault junior die dit jaar de overstap maakte naar Williams.

De 25-jarige Brit draait al een tijdje mee in het junior-circuit. Zijn beste prestaties op internationaal niveau zijn een titel in de Eurocup Formule Renault 2.0 (2014), een tweede plek overall in de GP3 (2017) en een vijfde plek in F2 (2019). Op dit moment ligt Jack met twee podiums twaalfde in het F2-kampioenschap.

Ook Haas rijdt komend weekend niet met de vaste coureur. Romain Grosjean is nog niet hersteld van zijn megacrash van zondag. Hij wordt vervangen door Pietro Fittipaldi.

Nu is het voor Mercedes te hopen dat er geen safety car komt tijdens de race van zondag.

Nieuws
  • Brunopress