Wereldkampioen Lewis Hamilton positief op corona, mist GP

Na Lance Stroll en Sergio Perez is Lewis Hamilton de derde coureur die positief getest wordt op het coronavirus. Hij mist komend weekend de tweede GP iin Bahrein, de GP van Sakhir.

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton blijkt bij de reguliere covid-19-checks die de Formule 1 uitvoert positief op het coronavirus getest te zijn. De wereldkampioen van 2020 kan daardoor niet deelnemen aan de volgende Grand Prix die ook weer in Bahrein gehouden wordt.

Vervanger

Mercedes heeft nog geen vervanger aangewezen voor Hamilton. George Russell staat wel onder contract, maar die moet natuurlijk voor Williams rijden. Dan is er Stoffel Vandoorne, maar die heeft al tijden niet in een Formule 1-wagen gereden. Nico Hulkenberg dan toch maar? Dat zou eindelijk een podium voor de Duitser betekenen. Maar zijn komst is natuurlijk niet heel waarschijnlijk, al heeft hij wel de meeste race-ervaring van alle reservecoureurs, door al twee keer in een reserve-Mercedes van Racing Point te zijn aangetreden dit seizoen.

Symptomen

Lewis werd maandagmorgen wakker met lichte coronaverschijnselen. Hij meldde zich daarom voor een test, en die bleek positief uit te vallen. Hamilton bleek in het weekend ook in contact te zijn geweest met iemand anders die positief werd getest. Hij moet nu in quarantaine.

Max Verstappen en Alex Albon deelden het podium met Hamilton. Het is voor Red Bull Racing te hopen dat het tweetal niet ook positief getest wordt.

Max Verstappen en Alex Albon waren wel heel dicht bij Lewis dit weekend

Dit artikel wordt aangevuld

Nieuws
  • Mercedes-AMG