Mercedes maakt excuses voor Wuhan-grap Bad Guy Bottas 

Valtteri Bottas' ludieke grap in een interview na de race heeft Mercedes namens de Fin uitgebreide excuses doen maken richting de Chinese fans. Hij bedoelde het allemaal niet zo.

Mercedes maakt excuses voor Wuhan-grap Bad Guy Bottas 

Valtteri Bottas had een schokkend slechte race afgelopen weekend tijdens de Grand Prix van Turkije. De Fin spinde in totaal zes keer en werd zelfs op een ronde gezet door teamgenoot Lewis Hamilton, die op zijn beurt de race overtuigend won. Tegenover de microfoon van Ziggo Sport was Valtteri uitgelaten over zijn absolute k*tdag.

Nadat hij gevraagd werd of het de slechtste dag van zijn carriere was antwoordde de normaal typisch Fins-onderkoelde Bottas bevestigend: "Ik zou vandaag van mijn kalender kunnen schrappen ja. Of misschien de dag dat iemand een vleermuis kocht in Wuhan, of deze dag."

Consternatie in China

De uitspraak kon rekenen op de nodige kritiek en controverse in de Chinese pers, waardoor Mercedes zich genoodzaakt zag met een uitgebreide excuusbrief te komen:

"Beste Chinese autofans. Zoals we allemaal weten maakt sport ons emotioneel, helemaal met de ups en downs die overwinningen en verliezen met zich meebrengen. Afgelopen zondag had Valtteri een moeilijke en teleurstellende race, waarin hij de wereldtitel verloor. Het was niet zijn bedoeling om iemand beledigen voor de TV camera's net na de race en hij wilde zeker geen gebrek aan respect voor China en de Chinese fans tonen."

"Hij is nog steeds de Valtteri die we allemaal kennen, hij geeft net zoveel om elke fan in China als wij doen, hij wenst jullie het allerbeste en wil dat jullie veilig blijven in deze moeilijke tijd en hij is vastberaden om spannende racerij bij jullie onder de aandacht te brengen. We hopen dat jullie een goede week hebben en we kijken samen uit naar de laatste races van het seizoen. Team China."

All about the money

Het nobele excuus van Mercedes werd niet gepubliceerd op de algemene website, maar is alleen te vinden op het Chinese Facebook-equivalent Weibo. De doelgerichte inzet wekt de suggestie dat de excuses gemaakt worden om potentiële imagoschade op de lucratieve Chinese markt te repareren.

China is een van de grootste en snelst groeiende automarkten. Mercedes kan het zich nou eenmaal niet permitteren om de inkomsten te missen, al helemaal niet in de tijd na die dag dat iemand een vleermuis kocht in Wuhan.

Formule 1
  • Mercedes Petronas F1