Lewis Hamilton tekent bij tot 2023

Lewis Hamilton is er na veertien jaar en zeven titels nog altijd niet zat van. De Brit blijft in ieder geval tot 2023 aan bij Mercedes.

Lewis Hamilton tekent bij tot 2023

Vorig jaar was er nog een hoop gesteggel om het contract van Lewis Hamilton. De onderhandelingen met Mercedes leken tot de allerlaatste seconde van het seizoen te lopen. De geruchten dat Sir Lewis teveel geld zou willen of zelfs met pensioen zou gaan werden door de continue uitstelling steeds sterker.

Uiteindelijk rolde er een contract voor slechts een jaar uit, wat de indruk dat Hamilton zijn opties open hield. Het kan immers knap saai worden als je jarenlang onbedreigd aan de top zit. Vandaag heeft hij echter al vroeg in het seizoen alle speculatie de nek om gedraaid.

Twee jaar

Met een nieuw contract op zak zal Lewis in ieder geval tot 2023 voor de Schwarzpfeilen blijven rijden. Dat betekent dat de dan 38-jarige Brit er zeventien seizoenen op zal hebben zitten in de koningsklasse van de autosport.

De move komt niet echt als een verrassing: voor het eerst sinds 2014 heeft Hamilton een echte uitdager in de vorm van Red Bull en Max Verstappen. Het hebben van een echt gevecht motiveert hem alleen maar meer om te blijven. Daarnaast is zijn input cruciaal in het neerzetten van een competitieve auto voor de nieuwe regels van 2022. Iemand anders in 'zijn' auto zetten zou niet logisch zijn.

Gelijkheid, inclusiviteit & diversiteit

UIteraard is het niet alleen de betere competitie en interessante nieuwe auto's die Lewis bewegen om te blijven. De titel is immers bijzaak. Zoals altijd spelen gelijkheid en diversiteit een grote rol bij Hamilton's verbintenis aan Mercedes: "Ik ben enorm trots op en dankbaar voor de steun die Mercedes me gegeven heeft in mijn pogingen om de diversiteit en gelijkheid binnen de sport te verbeteren. Ze hebben zichzelf verantwoordelijk gehouden en hebben belangrijke stappen gezet om een meer divers team en een meer inclusieve omgeving te creëren."

Het houdt niet op

Volgens teamchef Toto Wolff is de vroege aankondiging van het nieuwe contract cruciaal om de focus op de strijd met Red Bull te bewaren. Daarbij meldt de boomlange Oostenrijker dat er sowieso geen betere coureur is dan Lewis Hamilton. Wat hem betreft mag Sir Lewis tot het einde der tijden voor Mercedes blijven rijden.

Tweede rijder

Nu Hamilton opnieuw vastgelegd is, rijst de vraag wie naast hem komt te zitten vanaf 2022. De bij vlagen flink teleurstellende Valtteri Bottas zou met zijn eenjarige contract op de schopstoel kunnen zitten, maar dat dachten we ook bij Lewis. Hamilton heeft openlijk aangegeven dat hij de Fin graag zou zien blijven.

Door al vroeg een nieuwe handtekening te zetten heeft Lewis een goede onderhandelingspositie om dit te realiseren. Met de nieuwe regels in het vooruitzicht is het logischer om Bottas te behouden, aangezien hij mede verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de nieuwe auto. Het inzetten van een relatief onervaren racer als George Russell past niet in dat plaatje. We zijn bang dat de jonge Brit nog minimaal een jaartje mag gaan aanmodderen bij Williams.

Formule 1
  • Mercedes Petronas F1