Williams teambaas: 'George Russell blijft gewoon'

Williams teamchef Simon Roberts heeft op Imola duidelijk gemaakt dat er niets zal veranderen aan het rijdersduo voor volgend jaar. Zijn ontwijkende antwoorden op Portimao gooiden olie op het vuur voor de speculaties rond een mogelijke overstap van Sergio Perez naar het team. Volgens Roberts is hier echter niets van waar.

Williams teambaas: 'George Russell blijft gewoon'

Silly season lijkt wat momentum te verliezen in de Formule 1. Na de contractverlenging voor Raikkonen en Giovinazzi bij Alfa Romeo volgt nieuws dat ook Williams geen veranderingen zal doorvoeren voor 2021. Dankzij de ontwijkende en vage antwoorden van teambaas Simon Roberts werden de geruchten dat het contract van George Russell verscheurd zou worden ten faveure van het sponsorgeld van Sergio Perez steeds sterker.

Verwarring

Roberts is op Imola bekomen van de schrik die zijn uitspraken veroorzaakt hebben en geeft toe dat het misschien niet helemaal handig was: "Ik heb waarschijnlijk een beetje verwarring veroorzaakt vorige week, dat spijt me. We wilden niet echt een standpunt innemen over de coureurs, maar zoals George [Russell] al zei: Claire [Williams] heeft de aankondiging eerder dit jaar gedaan. Er is niets veranderd en dit is onze line-up voor dit jaar en volgend jaar. We zijn erg blij met ze en we kijken er naar uit om met ze te blijven werken."

Zelfs de beschamende fout die Russell tijdens de safety car situatie maakte heeft geen invloed op de beslissing. George spinde de muur in tijdens het opwarmen van zijn banden door veel te hard op het gas te gaan staan. De jonge Brit bleef radeloos langs de baan zitten, wat volgens Martin Brundle een "Mika Hakkinen-momentje" was.

Adios, Sergio

De verduidelijking vanuit Williams geeft Sergio Perez in ieder geval een stuk minder sterke onderhandelingspositie. De Mexicaan heeft nu alleen Haas en mogelijk Red Bull Racing als toevluchtsoorden na zijn exit bij Racing Point. Bij Haas ligt het speelveld officieel nog compleet open, ondanks geruchten dat F2-racers Nikita Mazepin en Mick Schumacher hun intrede gaan doen.

Voor het stoeltje naast Max Verstappen heeft Sergio flinke concurrentie van Nico Hülkenberg. De sympathieke Duitser stond al op de nominatie om Albon te vervangen na zijn twijfelachtige COVID-test op de Nurburgring en kan het goed vinden met Verstappen. Het heeft er dus alle schijn van dat Perez buiten Haas weinig kans heeft voor een zitje in 2021.

Formule 1
  • Formula 1