Mexicaanse troll: 'Sergio Perez 99,9% zeker teamgenoot Max Verstappen'

Het silly season in de Formule 1 is in volle gang. Met lege stoeltjes bij Haas, gerommel bij Russell, en her en der nog wat lege stoeltjes. Zo zou het kunnen dat Alex Albon na anderhalf jaar bedankt wordt bij Red Bull. Dan heeft Max Verstappen geen teamgenoot, maar volgens Mexicaanse waarzeggers wordt Sergio Perez dat.

Sergio Perez

Met de komst van Sebastian Vettel naar Racing Point Aston Martin in 2021, verviel het stoeltje van Sergio Perez. De Mexicaan kan een potje rijden, maar daarvoor heeft hij wel een auto nodig. Als het aan de Mexicanen ligt, wordt Checo de teamgenoot van Max Verstappen. Bij Red Bull Racing kan Perez dan eindelijk ook eens gaan winnen.

99,9%

Een Mexicaans PR-bureau zegt een methode te hebben waarmee ze de toekomst kunnen voorspellen (jammer genoeg kon die methode Corona niet aan zien komen, trouwens). Hun internet en lichaamstaal analysetool heeft met 99,9% zeker aangetoond dat Checo dit weekend door Red Bull Racing wordt gepresenteerd als nieuwe coureur.

Troll

Het bijgevoegde persbericht hebben we lichtelijk gescand, maar daaruit blijkt geen enkele wetenschappelijke basis voor die voorspelling. Sterker nog, er wordt zelfs geen enkele insider geciteerd. Deze tool, als die al bestaat, 'voorspelt' de toekomst op basis van een wens is de vader van de gedachte-methode.

Leuk voor de hoopvolle Mexicanen, maar niet erg realistisch. Daarmee bedoelen we overigens niet dat het helemaal uitgesloten is dat Sergio Perez de teamgenoot van Max Verstappen wordt. Sterker nog, eigenlijk is dat best wel goed mogelijk: de RB16 is een auto die vrij moeilijk bestuurbaar is, en juist Checo zou een ideale coureur zijn om met de nerveuze achterkant van de auto overweg te kunnen. Waar Albon moeite heeft om de RB16 tot goede prestaties te dwingen, zou Checo de RB16b van volgend jaar best naar grotere hoogte kunnen tillen.

Maar goed, Perez komt niet uit het Red Bull Racing-opleidingsprogramma, dus zijn komst is niet helemaal voor de hand liggend. Maar ja, Pierre Gasly is al vastgelegd voor AlphaTauri, het is niet waarschijnlijk dat hij volgend jaar bij Red Bull Racing rijdt. Naast Perez is overigens Nico Hulkenberg ook een mogelijkheid. ook de Duitser heeft aangetoond een degelijke rijder te zijn, die daarnaast ook waardevolle informatie over de auto weet te vergaren. Beide rijders zitten zonder contract.

Hoe dan ook, de Mexicaanse trollen kunnen roepen wat ze willen, zo lang Helmut Marko en Christian Horner niet vertelen wie hun nieuwe rijder is weten we niets. En laten die twee heren nou net hebben aangekondigd dat Perez en Hulkenberg best nog wel even aan het lijntje kunnen worden gehouden.

Nieuws
  • Racing Point