Nico Hülkenberg op standby voor Racing Point 

Racing Point houdt super-sub Nico Hülkenberg achter de hand om in te vallen op Portimao. Het team is er niet zeker van de Lance Stroll de coronatest zal doorstaan.

Nico Hülkenberg op standby voor Racing Point 

Afgelopen race was hij het gesprek van het weekend: Nico Hülkenberg. Nadat Lance Stroll 'een beetje ziek' was op de vrijdag werd hij op het allerlaatste moment opgebeld om de Canadees te vervangen op de Nürburgring. Gelukkig zat de Duitser slechts een uurtje verderop in Keulen een kopje koffie te drinken, dus kon hij nog net voor de start van de kwalificatie in de RP20 schuiven.

Net zoals op Silverstone liet The Hulk zien dat hij het kunstje nog niet verleerd is. Op de ijskoude, voor velen onbekende baan en in een onbekende auto wist Nico netjes te kwalificeren. Vanaf de laatste plek reed hij in de race uiteindelijk naar een ijzersterke achtste plaats.

Corona

Nu naar voren gekomen is dat Stroll niet zomaar een buikgriepje had, maar een positieve corona-diagnose, heeft Racing Point ervoor gekozen om Hülkenberg mee te nemen naar Portugal. In het geval dat Lance de coronatest wederom niet doorstaat hoeft Nico dan in ieder geval niet dwars door Europa te crossen in zijn GT2 RS.

Ja, Nico is hier en ik denk dat andere teams ook de keuze gemaakt hebben om reserve coureurs mee te nemen voor de eerste keer. Het is gewoon logisch om reserve coureurs te hebben. Nico is hier uit voorzorg, maar ik ben er zeker van dat Lance in de auto zal zitten dit weekend."

Otmar Szafnauer.

Kritiek

Racing Point teambaas Otmar Szafnauer heeft tevens gereageerd op de vraagtekens die men zet bij de testprocedures van zijn team. Want hoe kan het dat in relatief korte tijd beide coureurs een positieve diagnose gekregen hebben?

"We testen meer dan elk ander bedrijf op de planeet, niet alleen Formule 1 teams. Ik test elke medewerker twee keer per week op de fabriek. We hebben meer dan 15.000 tests gedaan en we hebben zes positieve tests gehad. We nemen dit virus meer serieus dan wie dan ook. We testen al onze medewerkers bij aankomst op een Grand Prix zodat ze als ze naar huis gaan de rust hebben dat ze niks opgelopen hebben. Zijn [Stroll's] dokter zei 'Nee het is geen COVID-symptoom'. Ik ben geen dokter."

Otmar Szafnauer.
Formule 1
  • BWT Racing Point F1 Team