AlphaTauri tekent Gasly bij voor 2021

Red Bull zusterteam AlphaTauri heeft het contract van Pierre Gasly verlengd voor 2021. Daarmee komt een einde aan speculatie dat de Fransman de Red Bull stoel van geplaagde nummer twee Alexander Albon over zal nemen.

AlphaTauri tekent Gasly bij voor 2021

Pierre Gasly heeft flinke ups en downs gekend in zijn nog prille F1-carriere. Door de onverwachte exit van Daniel Ricciardo eind 2018 stond de veelbelovende GP2 kampioen van 2016 na een paar invalbeurten en een enkel sterk seizoen met Toro Rosso ineens in de garage bij het hoofdteam.

Als nieuwe teamgenoot van Max Verstappen kon Gasly helaas geen potten breken. Een moeilijke werkrelatie met het team en de auto leidden tot tegenvallende resultaten. Na roemloos op een ronde gezet te worden tijdens de Grand Prix van Hongarije, waar Max streed om de overwinning, werd Pierre teruggezet naar Toro Rosso en vervangen door Alexander Albon.

Comeback

Vrij van de gehaktmolen die Red Bull Racing heet kon Gasly bij TR zijn zelfvertrouwen weer opbouwen. Een sensationele tweede plek bij de Braziliaanse Grand Prix was het gevolg. Ook dit jaar is de Fransman een vaste noot in de top 10 en lijkt hij steeds meer snelheid te vinden. Zijn comeback werd definitief bevestigd toen hij de knotsgekke race op Monza op zijn naam wist te schrijven.

Geen Red Bull

Pierre Gasly's hervonden vorm staat in sterk contrast tot de afgang van Alexander Albon. Al snel gonsde het daarom van de geruchten dat Red Bull de twee opnieuw om zou gaan ruilen. Zelfs Lewis Hamilton stookte het vuurtje op. RBR geeft echter niet graag toe dat zijn rijdersprogramma gefaald heeft en volgens Sky Sports analist Paul Di Resta heeft Gasly de nodige bruggen achter zich verbrand bij het moederteam.

Met het nieuws van vandaag is nogmaals bevestigd dat Horner & co. geen heil zien in het terughalen van Pierre. Daarnaast zijn de berichten dat hij naar Renault zou overstappen nu ook overbodig geworden. Volgens ons is dat alleen maar beter. Zonder de enorme druk van een topteam en met een veel stabielere auto lijkt Gasly zich veel beter in zijn vel te voelen. Wij wensen hem alle succes.