Hamilton: 'Gasly moet naar Red Bull'

Volgens Lewis Hamilton zit de verkeerde coureur naast Max Verstappen. Niet Albon, maar Gasly moet het tweede Red Bull Racing zitje hebben.

Hamilton: 'Gasly moet naar Red Bull'

Pierre Gasly verbaasde vriend en vijand met zijn eerste overwinning afgelopen weekend tijdens de Grand Prix van Italie. Gasly ging meteen de geschiedenisboeken in als de 109de winnaar in de sport, de eerste Fransman die een overwinning pakt sinds Olivier Panis in 1996 en de tweede man die wint voor het voormalige Toro Rosso na Sebastian Vettel's zegetocht in 2008.

De hele F1-wereld was diep onder de indruk, zo ook de man die eigenlijk op koers was om zelf die beker te pakken. Lewis Hamilton spreek in post-race interviews vol lof over Pierre, met wie hij regelmatig online een potje Call of Duty speelt. Gezien zijn prestaties meent Lewis dat Red Bull de verkeerde coureur naast Max Verstappen heeft geplaatst.

Oneerlijk

Hamilton: "Op de eerste plaats is Pierre gewoon een hele aardige jongen. Ik vind dat hij een hoop talent heeft. Ik vind niet dat hij echt eerlijk behandeld is door Red Bull toen ze hem degradeerden. Het is niet makkelijk voor een rijder als dat gebeurt, dus daar leef ik met hem mee. Om daarna je zelfvertrouwen weer op te bouwen in een minder snel team en dan zulke goede prestaties met die auto neer te zetten dit jaar en dan te winnen...het is niet makkelijk om dat te doen. Ik ben diep onder de indruk."

Vraagtekens

Hamilton zet dan ook grote vraagtekens bij het hoe en waarom van Red Bull's drivers program. Hij vindt het vooral frappant dat Gasly het moederteam op Monza verslagen heeft: "Toen [Gasly] bij Red Bull gedegradeerd werd vond ik dat niet fair, hij kreeg geen tijd om zich te ontwikkelen. Nu zit hij bij het B-team en heeft hij het A-team verslagen met dat B-team. Daar krijg ik een grote glimlach van op mijn gezicht want ik denk dat hij het echt verdient. Hij verdient het om weer een plek bij het top team te krijgen."

Ironisch

Vanuit Red Bull wordt nogal laconiek gereageerd op de observaties van de Britse Mercedes-coureur. Eerder vond Red Bull Racing teamchef Christian Horner het al ironisch dat Hamilton riep dat Red Bull geen goede tweede rijder had. Lewis heeft immers Alexander Albon van kansen op het podium beroofd in Brazilië vorig jaar en eerder dit seizoen in Oostenrijk met twee onhandige acties in de slotfase.

Helmut Marko, leider van Red Bull's Driver Development, doet er nog een schepje bovenop: "Ik snap dit niet echt. Hamilton belde ons vorige jaar meerdere keren om ons te vertellen dat we Albon in de auto moesten zetten. Deze opmerkingen zijn voor mij niet echt begrijpelijk."

Tweede kans

Pierre Gasly kan zich vinden in de lezing van Hamilton: "Ik vind dat ik er klaar voor ben, maar het is niet aan mij om die beslissing te maken. Het enige wat ik gedaan heb sinds ze me teruggeplaatst hebben bij Toro Rosso is me concentreren op mezelf en laten zien wat ik kan doen. Ik ben heel erg blij dat ik een van de twee ben die hebben kunnen winnen voor dit team. Natuurlijk denk ik dat de sterke resultaten beloond moeten worden maar we moeten maar kijken wat er gebeurt."

Nieuws
  • Red Bull Content Pool