Max Verstappen: "Podium Gasly ongelooflijke prestatie"

Max Verstappen heeft lovende woorden voor zijn oud-teamgenoot Pierre Gasly. De Fransman wist in een chaotische race een tweede plaats te bemachtigen. Verstappen noemt dat resultaat 'ongelooflijk'.

HH-401795339

Pierre Gasly mocht na een chaotische Braziliaanse Grand Prix plaatsnemen op het ereschavot naast Max Verstappen en toen nog Lewis Hamilton. Beide mannen hadden lovende woorden voor Gasly.

Verstappen ging soeverein aan kop tijdens de Grand Prix, maar zal met grote ogen hebben toegezien hoe Gasly de zesvoudig wereldkampioen Hamilton versloeg in een drag race naar de streep. "Hoe ik het zou beoordelen? Dit is ongelooflijk. Best of the rest zijn is al moeilijk genoeg. Daarnaast moet je uit de problemen blijven en profiteren van andermans fouten. Dat is precies wat Pierre gedaan heeft. Het is goed om het op het podium te zien. Het is al het tweede podium van Toro Rosso van het seizoen en daar zijn ze denk ik wel blij mee."

Verstappen begon het seizoen nog met Gasly als teamgenoot, alvorens de Fransman halverwege het seizoen werd vervangen door Alexander Albon. "Ik wist altijd al dat hij snel was. Dit seizoen is voor hem misschien niet ideaal begonnen, maar Pierre heeft zich bij Toro Rosso voortreffelijk herpakt. Voor deze race had hij al goede resultaten en dit zal alleen maar meer motivatie geven."

Formule 1
  • Hollandse Hoogte