"Datameisje" van Red Bull is superstrateeg die race voor Max Verstappen won

Max Verstappen werd gisteren op het podium in São Paulo vergezeld door een dame van het Red Bull Racing-team. Het is deze Hannah Schmitz die de call maakte om Max Verstappen te laten pitten tijdens de eerste Safety Car-situatie. Een dappere keus, die goed uitpakte.

Max Verstappen en Hannah Schmitz

Tijdens de podiumceremonie na de race was er onduidelijkheid over degene die bij Max Verstappen vergezelde op het podium. Olav Mol sprak van een "data-meisje" van Red Bull Racing, wat hem op een berg hoon kwam te staan. Het blijkt te gaan om Hannah Schmitz, een strateeg die een belangrijke stempel op de wedstrijd drukte.

Omdat Lewis Hamilton precies het andere zou gaan doen dan Max Verstappen was het een spannende keus om meteen tijdens de safety car die Valtteri Bottas veroorzaakte voor nieuwe banden de pits in te duiken. Hannah Schmitz besloot dat het slim was om de pitstop door te zetten.

Teambaas Christian Horner is tegen Motorsport vol lof over de keuze en dat was ook de reden om haar te belonen met de podiumceremonie: "Hannah has been with us in the strategy team for several years. She took maternity leave last year and then returned to work after her maternity leave on a full time basis. She has a significant commute to work, she drives four hours every day, but she has that commitment and that passion for her job. She made the strategy call today and I felt it was right to reward her with going to get the trophy. And I think it's a great boost for working mums that she's an important member of our team."