Hamilton drie plekken teruggezet, Albon gediskwalificeerd op Zandvoort

Lewis Hamilton en Alex Albon hebben allebei een straf gekregen na de kwalificatie op Zandvoort. Hamilton moet drie plekken naar achteren starten, Albon ziet zijn resultaat weggevaagd worden.

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton zag zijn dag op Zandvoort van kwaad tot erger gaan. De Mercedes-coureur sloot de kwalificatie af op de elfde plek, ver onder het niveau wat van te voren verwacht werd. Maar na afloop van de kwalificatie hebben de stewards nog een extra beetje zout in die wond gestrooid. Hamilton zou namelijk Sergio Perez dwars hebben gezet in Q1. Hij krijgt daar de standaard straf van drie plekken voor en begint op zondag dus vanaf de veertiende plek.

Bij Williams beleven ze ook geen fijn weekend. Logan Sargeant moest de kwalificatie al volledig missen vanwege een crash in de derde vrije training, maar dat werd nog een beetje goedgemaakt door het sterke resultaat van Alex Albon, die zijn auto op de achtste plek neerzette.

Maar ook dat was het team niet gegund. De bodemplaat van Albon blijkt niet aan de regels te voldoen. De standaard straf daarvoor is diskwalificatie. Het team heeft dat oordeel niet aangevochten. De beide Williams-coureurs starten op zondag dus naast elkaar op de achterste rij.