Sergio Perez verlaat Racing Point in 2021

Racing Point Formula 1 Team heeft aangekondigd de banden met Sergio Perez voor 2021. Voor wie de Mexicaan plaats moet maken is nog niet bekend.

Sergio Perez verlaat Racing Point in 2021

De kogel is door de kerk. Na maanden van speculatie rond het rijdersduo van Racing Point heeft het team aangekondigd niet verder te gaan met Sergio Perez. Het persbericht komt ironisch genoeg vlak na een interview met Auto Motor und Sport waarin Racing Point teambaas Otmar Szafnauer met klem ontkende dat er iets zou veranderen. Sergio gaf op Twitter aan geen plannen te hebben voor volgend jaar.

De keuze om Perez te laten vallen is niet bepaald verrassend, maar wel wrang voor de meestal zeer competitive Mexicaan. In 2018 redde Sergio het team als Force India nog van de ondergang door een doorstart te forceren. Bovendien is hij vaak sneller dan teamgenoot Lance Stroll.

Lawrence Stroll

Maar bij de jonge Canadees ligt nu precies het probleem. Sinds de overname door een consortium van investeerders onder leiding van Lawrence Stroll is Perez' positie binnen het team namelijk ernstig verzwakt. Volgend jaar komt de formatie als Aston Martin Racing aan de start, een move die mogelijk gemaakt wordt door het meerderheidsaandeel dat Stroll heeft in het Britse luxemerk.

Sergio Perez' exit maakt duidelijk dat vader Stroll de nieuwe naam ziet als een frisse start voor het team. Wie het vrijgekomen stoeltje gaat bezetten is echter nog niet bekend, maar er zijn volgens de geruchtenstroom in de paddock twee kapers op de kust.

Usual suspects

De meest genoemde naam is Sebastian Vettel. De viervoudig wereldkampioen heeft op controversiële wijze geen contractverlenging gekregen bij Ferrari en rijdt de laatste tijd gedemoraliseerd rond. Vettel zou al gezien zijn op de passagiersstoel van Otmar Szafnauer's Ferrari 488.

De tweede kandidaat is Nico Hülkenberg, die tijdens de twee weekenden op Silverstone in moest vallen voor Perez nadat de Mexicaan te maken kreeg met een corona-diagnose. Hulk maakte indruk met een zeer sterke kwalificatie op de tweede zaterdag. Een derde plek tussen de Mercedessen en Max Verstappen was sensationeel na negen maanden buiten de F1.

Seb of Hulk?

Met vier titels, 53 overwinningen en 120 podiums geldt Sebastian Vettel als een van de beste coureurs aller tijden. Het vuur lijkt er in z'n laatste jaren bij Ferrari wel uit te zijn, maar dat lijkt vooral te liggen aan de chaotische en grimmige sfeer bij Ferrari. Een herstart bij Aston Martin zou zijn vorm weer kunnen herstellen. Het aantrekken van een meervoudig wereldkampioen zou tevens goed zijn voor het image van Aston Martin Racing.

Nico Hülkenberg is aan de andere kant meer bekend bij het team en zal dus minder tijd nodig hebben om zich thuis te voelen. Dit heeft hij op Silverstone dubbel en dwars bewezen. Hülkenberg is met 178 Grand Prix starts achter zijn naam een zeer ervaren coureur, maar kon in die periode nooit een podium veiligstellen, laat staan een overwinning of een kampioenschap. Ook is hij commercieel minder aantrekkelijk.

De tijd zal het leren welke Germaan volgend jaar de vleugels van Aston Martin op zijn borst mag dragen. Wij verwachten zeer binnenkort meer te horen over de vervanger van Sergio Perez.

Nieuws
  • Formula 1