Raikkonen en Giovinazzi blijven bij Alfa Romeo

Alfa Romeo Racing heeft beide rijders bijgetekend voor 2021. De speculatie over het toevoegen van een Ferrari-junior wordt hiermee de kop ingedrukt. Ijzervreter Kimi Raikkonen gaat op weg naar zijn 19de seizoen in de sport.

Raikkonen en Giovinazzi blijven bij Alfa Romeo

De kogel is door de kerk: Alfa Romeo Racing blijft bij het huidige rijdersduo in 2021. Het team maakt met de aankondiging een einde aan de geruchten dat Ferrari een junior-rijder zoals Mick Schumacher of Callum Ilot in het stoeltje naast Kimi Raikkonen zou schuiven. De prestaties van Antonio Giovinazzi waren de laatste tijd niet denderend en de oude rot zou Ferrari's jonge honden best wat trucjes kunnen leren.

Ondanks het feit dat Alfa Romeo de titelsponsor is en Ferrari de motoren lever houdt het voormalige Sauber liever nog wat afstand. Het team is duidelijk tevreden met de huidige coureurs en gaat lekker met ze verder.

Antonio Giovinazzi

Giovinazzi heeft de twijfelachtige titel de eerste en tot nu toe enige Italiaanse F1 coureur op de grid sinds 2011 te zijn. Antonio heeft een niet onverdienstelijke junior carriere achter de rug, maar wist nooit een titel te pakken. In 2016 finishte hij tweede in het GP2-kampioenschap, 8 punten van winnaar Pierre Gasly.

Giovinazzi viel in 2017 twee keer in voor Pascal Wehrlein bij Sauber. Een 12de plaats in Australië en een serie crashes in China was het resultaat. Na een jaar als testrijder voor Haas en Ferrari stroomde de Italiaan op naar het hernoemde Alfa Romeo Racing in 2019, als vervanger van Charles Leclerc. Een vijfde plek in Brazilië dat jaar is tot nu toe zijn beste resultaat.

Kimi Raikkonen

Kimi behoeft geen introductie. De legendarische Fin had maar twee seizoenen in de Formule Renault onder zijn riem toen hij bij Sauber instapte in 2001. Een jaar later zat hij al bij McLaren en opende hij een vijf jaar durende jacht op Michael Schumacher en Fernando Alonso. Raikkonen greep echter telkens naast de titel door onbetrouwbaarheid.

In 2007 werd hij eindelijk wereldkampioen met Ferrari in gevecht met Lewis Hamilton en Alonso. Kimi bleef nog twee seizoenen bij de Scuderia, maar werd uiteindelijk betaal om niet te racen in 2010 zodat het team Fernando Alonso aan kon trekken zonder contractbreuk. De Fin ging uit verveling maar rallyauto's en NASCAR trucks dubbelvouwen. Een terugkeer met Lotus Renault in 2012 bracht Kimi weer terug naar de top, In 2014 kwam hij zelfs terug bij Ferrari, waar hij nog vier seizoenen bleef en in 2018 eindelijk zijn 21ste overwinning noteerde. Het jaar erop maakt hij plaats voor Charles Leclerc door naar Alfa Romeo over te stappen.

Eerder dit seizoen zette de 41-jarige veteraan een nieuw record voor Grand Prix starts en het lijkt erop dat hij er nog veel meer bij gaat schrijven. Aan de hand van zijn prestaties op Portimao is dat ook voor ons geen straf.

Formule 1
  • Sauber Group