Strik de SL65 AMG Black Series van Toto Wolff

De F1-teambaas en elektro-fetishist stuurt zijn geliefde V12 de laan uit. De gitzwarte AMG is een van de beste exemplaren van zijn soort.

Strik de SL65 AMG Black Series van Toto Wolff

Recent opperde Mercedes F1-teamchef Toto Wolff dat de jeugd geen zin heeft in ronkende motoren met veel lawaai en veel cilinders. Innovatie en high tech is waar de wereld volgens de boomlange Oostenrijker naartoe wil. Als vertegenwoordiger van dat gedachtengoed bij Mercedes is hij bezig het goede voorbeeld te geven door zich te ontdoen van zijn smakelijke supercar-verzameling.

Black Series

Het gaat niet zomaar om een supercar, maar een van de 350 SL65 AMG Black Series. De super-SL heeft de beschikking over een 6,2 liter twin turbo V12 met 670 pk en een gelimiteerde 1000 newton meter aan koppel. De vijftraps automaat was de enige versnellingsbak de sterk genoeg was om het koppel aan te kunnen.

De sprint van nul naar honderd gaat in 3,8 seconden aan je voorbij. De topsnelheid is begrensd op een dikke 320 kilometer per uur. De vulkaan onder de kap wordt aangevuld met een extreem agressieve widebody, vleugel en een vast dak.

Ontwikkelingswerk

Toto Wolff heeft de SL65 niet zomaar gekocht als een leuk hebbedingetje. Als begenadigd coureur en Nürburgring Nordschleife-liefhebber was hij in 2008 nauw betrokken bij de ontwikkeling van het model.

Wolff reed de nodige rondjes met prototypes om de afstelling van de auto rond te krijgen. Nadat het testprogramma achter de rug was zette hij meteen zijn handtekening onder een order voor een van de eerste exemplaren.

Benzineslurper

Wolff's SL65 wordt verkocht via handelaar Tom Hartley Jnr en staat in Zwitserland. De brute Benz heeft slechts 5.156 kilometer op de klok. Gezien de geschiedenis en de zeldzaamheid van de auto zal de vraagprijs niet al te laag liggen. Je mag natuurlijk zelf vragen wat -ie moet kosten. Zin om Toto te irriteren met zijn eigen oude benzineslurper? De advertentie vind je hier.

Cargasm
  • Tom Hartley Jnr