Bevestigd: Daniel Ricciardo pakt stoeltje Nyck de Vries af

De geruchten gonsden al in de rondte, maar nu is het toch echt officieel. De teleurstellend presterende Nyck de Vries heeft zijn stoeltje bij AlphaTauri af moeten staan aan de terugkerende Daniel Ricciardo. De goedlachse Aussie zal volgende week in Hongarije zijn comeback gaan maken.

Bevestigd: Daniel Ricciardo pakt stoeltje Nyck de Vries af

Het experiment van Helmut Marko is jammerlijk gefaald. Na de puike invalbeurt van Nyck de Vries voor Williams op Monza vorig jaar sleepte de Oostenrijkse ijzervreter de Nederlander meteen naar binnen als vervanger voor Pierre Gasly.

De goede vorm die Nyck bij zijn debuut liet zien kon hij echter niet doortrekken naar AlphaTauri. In een van de langzaamste auto's van het veld werd De Vries op zijn nummer gezet door de jongere maar in de F1 meer ervaren Yuki Tsunoda.

Na tien races en nul punten op het rekest heeft AlphaTauri de Nederlander de deur gewezen. De rookie zou vervangen gaan worden door Red Bull's derde rijder Daniel Ricciardo.

DannyRic is back

Het nieuws werd al naar buiten gebracht door Viaplay's Allard Kalff en Erik van Haren van De Telegraaf, maar nu is er een officiële bevestiging van AlphaTauri. DannyRic zal door Red Bull uitgeleend worden om de tweede AT04 naast Yuki Tsunoda te besturen.

Vanaf de Grand Prix van Hongarije stapt de Australiër al in. Daniel is op dit moment nog druk met een bandentest voor Red Bull, waardoor hij meteen goed vergelijkingsmateriaal heeft.

Druk op Pérez

Het feit dat Daniel alleen 'uitgeleend' wordt wijst op een paar interessante meespelende factoren. Net als De Vries heeft Red Bull's tweede rijder Sergio Perez zich de laatste tijd niet van zijn beste kant laten zien. Door Ricciardo te introduceren kan RBR de druk op de Mexicaan opvoeren, zonder al teveel risico te nemen. In de AlphaTauri kan Daniel immers lekker wennen aan het leven in de Formule 1.

Daarnaast laat het team de ruimte om een van de junioren te promoveren voor 2024. Doet Ricciardo het slecht, dan kan een Liam Lawson of Ayumu Iwasa zo instappen. Doet hij het goed, dan kan dit alsnog wanneer The Honeybadger Pérez uit zijn stoeltje stoot. In vrijwel alle gevallen levert het Red Bull een voordeel op.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool