TeamLH graaft petitie op om Abu Dhabi 2021 ongeldig te verklaren

Het spook van Abu Dhabi '21 is nog altijd springlevend op de TeamLH-hoek van Twitter. Vanuit het niets is een oude petitie die vraagt om het ongeldig verklaren van het resultaat weer richting de trending tab geknald.

TeamLH graaft petitie op om Abu Dhabi 2021 ongeldig te verklaren

Het is inmiddels al 485 dagen geleden dat Max Verstappen op de laatste ronde van de laatste Grand Prix zijn eerste wereldtitel binnen wist te slepen. Na een op een ongebruikelijk e manier afgeronde safety car situatie wist de Nederlander het voordeel van zijn nieuwe Soft banden maximaal te benutten en de op oude Mediums rijdende Lewis Hamilton te verschalken.

Rondje 58 werd daarmee meteen een van de meest iconische momenten uit de F1-geschiedenis. Tenminste, zo wordt het gezien door neutrale fans en Red Bull-aanhangers. Als je toevallig tot een radicale sectie van de #TeamLH Hamilton-fanbase behoort is 12 december 2021 echter de meest duistere dagen in de geschiedenis van altijd. Het trauma zit zo diep dat er vandaag de dag nog steeds genoeg energie over is om een nieuwe poging te doen het resultaat te schrappen.

Nieuw offensief, oud wapen

Via Twitter heeft TeamLH met oude wapens een nieuw offensief kunnen starten. Om verder onverklaarbare redenen wordt er namelijk een Change.org petitie gedeeld die een jaar geleden gestart werd.

Volgens petitiemaker Patel Gordon-Bennett is het de bedoeling dat de beslissing van de FIA om het Mercedes-protest tegen de race ongeldig te verklaren terug te draaien. Het zou dan gaan om het schrappen van alleen ronde 58, aangezien het schrappen van de complete wedstrijd de titel alsnog aan Verstappen zou geven.

Rookie numbers

De nieuwe campagne lijkt momentum op te bouwen, maar erg schokkend zijn de resultaten vooralsnog niet. Gisteren bereikte de petitie 75.000 handtekeningen, de helft van het gestelde doel van 150.000. Op het moment van schrijven staat de teller op bijna 78.000. Ter vergelijking: de seizoensfinale in Abu Dhabi werd destijds bekeken door 108,7 miljoen mensen.

Geschreeuw in de ruimte

Het is bovendien niet helemaal duidelijk wat de petitie precies zal moeten bewerkstelligen. Ook als het doel van 150.000 behaald wordt zal Change.org immers geen druk kunnen uitoefenen op de FIA. Uiteindelijk is immers gewoon een ordinaire petitiesite. Zelfs met miljoenen handtekeningen tegenover heeft de FIA niets te vrezen van de actie. Zoals altijd ishet dus weer een hoop geschreeuw in een lege ruimte.

Formule 1
  • NL Beeld / BrunoPress, Red Bull Content Pool