Michael Masi keert terug in F1-paddock Melbourne

Voor het eerst sinds Abu Dhabi 2021 heeft de oud-wedstrijdleider zich weer laten zien in de paddock.

Michael Masi keert terug in F1-paddock Melbourne

Maandenlang vernamen we bijzonder weinig van de meest omstreden man van de moderne Formule 1. Na de Grand Prix van Abu Dhabi in 2021 leek Michael Masi ondergedoken te zijn in de getuigenbescherming.

Pas in juli 2022 werd duidelijk dat hij de FIA volledig had verlaten en teruggekeerd was naar thuisland Australië. Daar werkte hij mee aan de wederopstanding van het Adelaide Grand Prix Circuit en veroverde hij een stoeltje in het bestuur van de Australische Supercars. De Formule 1 liet hij echter vooral links liggen, tot vandaag.

Professioneel bezoek

Masi was vandaag namelijk weer te vinden in het F1-paddock van Melbourne, een locatie die hij voor het laatst bezocht had in 2020. Het bezoekje was echter hoofdzakelijk professioneel, aangezien de Supercars deel uitmaken van het voorprogramma van de Grand Prix. Desondanks nam Michael de tijd om een paar oude vrienden weer eens te spreken, waaronder verscheidene F1-coureurs.

Good day

Iets zegt ons dat Mr. Masi bij een bepaald team en coureur iets minder welkom was dan bij de rest. Het lijkt er gelukkig op dat de beste man ongestoord van zijn dag kon genieten. De vrije trainingen, kwalificatie en de eerste race zitten er voor de Supercars alweer op. De tweede en laatste race volgt morgen om 14:50 lokale tijd. Dat is voor ons helaas om 5:50. Het verschil in tijdzone blijft pijnlijk.

Formule 1
  • NL Beeld / BrunoPress