Hamilton-fans reageren op F1 Exhibition met Abu Dhabi '21 'schandaal'-mokken

De lollige 'No Michael No'-mok die verkocht wordt bij de F1 Exhibition in Madrid heeft een felle tegenreactie veroorzaakt. Met behulp van photoshop creëerden gekwetste Hamilton-fans een serie mokken met tegenreacties op het grote onrecht van Abu Dhabi 2021.

Hamilton-fans reageren op F1 Exhibition met Abu Dhabi '21 'schandaal'-mokken

De F1 Exhibition in Madrid is nog maar net van start gegaan, maar het evenement heeft zich al de nodige controverse op de hals gehaald. De tentoonstelling op zichzelf werd goed ontvangen, maar in de souvenirwinkel was een item te vinden dat voor een flinke social media storm zou zorgen: een officiële mok met daarop de fameuze quote van Toto Wolff tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi in 2021.

Tegenaanval

De ludieke tekst stootte uiteraard tegen het zere baan van fans die AD '21 nog altijd zien als een van de grootste misdaden in de geschiedenis van de mensheid. Michael Masi, Red Bull Racing en de FIA spanden die dag immers samen tegen Mercedes en Lewis Hamilton om zijn recordbrekende achtste titel onmogelijk te maken.

Na een stortvloed woedende tweets begon het radicale Hamilton-kamp aan een tegenaanval: gephotoshopte mokken met daarop de 'criminele' uitspraken van Michael Masi en Red Bull sportief directeur John Wheatley. Helaas werd er bij de naam van die laatste niet zo nauw gelet op de spelling.

Mokken met mokken

De eerste mok met teksten over het 'Ad Dhabi schandaal' werd uiteraard al snel gevolgd door andere virtuele vergeldingsacties. Zo werden er meer quotes van het einde van de race uit de mottenballen gehaald, en kreeg ook Sky Sports martelaar Ted Kravitz zijn eigen mok. De Britse pitreporter werd vorig seizoen immers geboycot door het kamp van Red Bull nadat hij 'de waarheid' sprak over AD '21.

Terwijl de rest van de wereld die controversiële dag al ruim en breed vergeten is of vergeven heeft is het spook van Michael Masi nog altijd springlevend in een radicaal hoekje van de Hamilton Twitter-sfeer. We kunnen dus uitkijken naar nog veel meer slechte edits van de F1 Exhibition mokken. Voor bepaalde mensen zal het trauma van die dag immers nooit helemaal wegtrekken.