Officiële 'No Michael No'-mok veroorzaakt Twitterstorm

De Formule 1 heeft zichzelf weer eens een dikke controverse op de hals gehaald. In de souvenirwinkel van de F1 Exhibition in Madrid was namelijk een voor bepaalde fans zeer aanstootgevende mok te vinden.

Officiële F1 Exhibition 'No Michael No'-mok veroorzaakt Twitterstorm

Het gros van de F1-fans is bijna twee jaar na dato niet meer bezig met de seizoensfinale van 2021. Bij het team van Mercedes en de daaraan gelieerde verenigingen en groeperingen is het trauma echter nog springlevend.

Met name in bepaalde hoeken van Twitter wordt de laatste ronde in Abu Dhabi vaker en met meer detail en analyse herhaald dan de Zapruder-film. In de zomer van 2022 liet Mercedes-opperhoofd Toto Wolff nog weten er elke dag aan te denken.

Aanstootgevende mok

De nog altijd verse wonden werden vandaag opnieuw opengereten. Niet door plagerige Max-fans, maar door de Formule 1 zelf. Vandaag opende de F1 Exhibition in Madrid, een tentoonstelling samengesteld met behulp van alle actieve teams, met uitzondering van Aston Martin.

Kopstuk van de tentoonstelling is het verkoolde Haas VF-20 chassis waarin Romain Grosjean drie jaar geleden bijna de dood vond in Bahrein. De Mercedes Abu Dhabi-veteranen hadden echter alleen oog voor iets veel kleiners: een mok die aangeboden werd in de officiële souvenirwinkel.

Oorlogsverklaring

De zwarte mok is versierd met teamradio graphics en de inmiddels beruchte uitspraak van Toto Wolff tijdens die laatste ronde op Yas Marina. Voor de neutrale fan is het een lollig hebbedingetje, maar in het #F1xed #HumanErrorChampion-kamp is het ding het equivalent van een oorlogsverklaring. Het feit dat de 'corrupte' F1 de draak steekt een van de 'grootste sportmisdaden ooit' zorgde voor enorme woede aan de kant van nummer 44.

We zullen je de eindeloze stroom woedende reacties maar besparen, maar het is duidelijk dat de marketingafdeling van de F1 Exhibition een virale hit gecreëerd heeft. De mok is vooralsnog echter alleen te krijgen in de fysieke souvenirwinkel in Madrid. Vanwege de controverse lijkt een variant voor de webwinkel van de F1 niet waarschijnlijk. Je zult als fanatiek Michael Masi-fan dus toch even de grens over moeten.