OnlyFans-model keert terug naar V8 Supercars, krijgt meteen documentaire

Zes jaar geleden verruilde de Australische Renee Gracie de autosport voor een lucratieve carrière in seksindustrie. Nu ze denkt aan een comeback heeft ze meteen een deal voor een diepgaande documentaire op zak.

OnlyFans-model keert terug naar V8 Supercars, krijgt meteen documentaire

De laatste jaren gaan er steeds meer stemmen op om vrouwen te betrekken bij de autosport. Keer op keer wordt erop gehamerd dat het speelveld gelijk getrokken moet worden zodat de dames puur op talent beoordeeld kunnen worden.

Bovendien worden alle andere rollen voor vrouwen die niet direct met racen verbonden zijn (zoals grid girls) aan banden gelegd. De 28-jarige Australische autobabe Renee Gracie hanteert echter een compleet andere formule.

OnlyFast

Na een stint in de kartsport debuteerde Gracie in 2013 als eerste vrouwe in de Porsche Carrera Cup Australia. Renee was geen hoogvlieger in de klasse, maar wist in 2014 toch vijf keer de top tien te bereiken. In 2015 maakte ze de overstap naar de Supercars Dunlop Series, de voorloper van wat nu bekend staat als Super2, de laatste trede op weg naar de V8 Supercars. Gracie wist ook daar geen potten te breken, met een beste finish van twaalfde in drie seizoenen.

Ondanks een gebrek aan resultaten kreeg ze in 2015 de kans om te starten in de legendarische Bathurst 1000 met co-pilote Simona de Silvestro. Onder de Harvey Norman Supergirls-vlag eindigde het duo als 21ste met hun Ford Falcon. Een overstap naar een Nissan het jaar erop leverde een veertiende plek op. Aan het einde van het Super2-seizoen van 2017 naam Renee echter afscheid van de autosport. De hoge kosten van de racerij deden haar uitwijken naar de seksindustrie en naaktsite OnlyFans.

Grootse comeback

Zeven jaar na haar laatste start op Bathurst wil Renee echter toch terugkeren naar het legendarisch circuit, ondanks eerdere uitspraken dat de racerij haar niets meer deed en ze nooit naar Supercars terug zou keren. De beslissing heeft haar meteen een lucratieve deal opgeleverd. Australische streamingsdienst Stan heeft namelijk de rondborstige racebimbo namelijk meteen het onderwerp gemaakt van een documentaire.

Revealed: Renee Gracie zal een diepgaand verslag zijn van Renee's poging om opnieuw een plekje op de Supercars-grid te veroveren. Met het oog op representatie en diversiteit is het creatieve team achter de docu uiteraard 100% vrouwelijk.

Volgens Alex West van productiemaatschappij Screen Australia zal de film 'de spotlights zetten op de ongelijkheid tussen de seksen, stigma's en vooroordelen in de sport en daarbuiten.'

West weet daarmee een mooie beschrijving neer te zetten van een realityshow over een pornoster met een zwak raceverleden. Iets zegt ons dat er maar weinig kijkers zullen zijn met de door hem benoemde politieke en sociale agenda in het achterhoofd.

Autosport
  • Renee Gracie via Instagram