'Horner klaagt magazine aan om identiteit personal assistant te beschermen' 

Een bijzondere wending in de affaire Horner. De Red Bull-teambaas zou een juridische aanval voorbereiden tegen een prominent F1 magazine om de identiteit van het 'slachtoffer' in de zaak te beschermen.

'Horner klaagt magazine aan om identiteit personal assistant te beschermen' 

Nu duidelijk is dat we niet op actie op de baan hoeven te wachten draait de F1-wereld maar om één ding: de zaak rond Red Bull-opperhoofd Christian Horner. Ondanks vrijspraak bij het interne onderzoek van moederbedrijf Red Bull GmbH hangt de Brit nog altijd de beschuldiging van grensoverschrijdend gedrag boven het hoofd, mede dankzij de onbesuisde uitspraken van vriend Jos Verstappen.

Desondanks neemt Horner het op voor het vermeende 'slachtoffer' in de affaire, zijn personal assistant. In een poging haar identiteit en privacy te bewaren trekt de 50-jarige Brit ten strijde tegen controversiële sensatiemelkers Business F1 Magazine.

Naam en toenaam

De maandelijkse publicatie bracht recent een teaser naar buiten voor de editie van maart 2024. Zoals je mag verwachten is de 19 pagina's tellende cover story de lopende burgeroorlog binnen Red Bull, met de Horner-affaire als middelpunt. So far so good.

Business F1 Magazine gaat in de ogen van Horner en co echter te ver door foto's van de PA toe te voegen, met naam en toenaam. Die actie zou de aanleiding zijn voor de voorbereiding van een juridische aanval. Doel is het voorkomen van de verspreiding van het magazine met de gevoelige informatie.

Business is burning?

Het is niet duidelijk hoe groot de kans van slagen is van Horner's stappen tegen Business F1 Magazine. Het blad schudde al eerder controverses van zich af door vrouwenserie W Series als 'niet sexy genoeg' te bestempelen en de - uiteindelijk als onzin bestempelde - affaire rond belangenverstrengeling en de familie Wolff naar buiten te brengen. Dit keer zou de publicatie zich echter een keer aan hun gewaagde stijl van berichtgeving kunnen gaan branden.