Verspreking Lando Norris blaast nieuwe leven in complottheorieën Lewis Hamilton

Jazeker, het is weer eens tijd om een kijkje te nemen in de keuken van #TeamLH. Volgens de meest fanatieke Hamilton-fans bewijst de verspreking van Lando Norris tijdens een livestream dat Sir Lewis toch echt acht titels op zak heeft.

Verspreking Lando Norris blaast nieuwe leven in complottheorieën Lewis Hamilton

We zullen waarschijnlijk tot het einde der tijden blijven horen over die ene dag in Abu Dhabi. Het verlies van de achtste wereldtitel voor Sir Lewis Hamilton kan er bij bepaalde hardcore Mercedes en Hamilton-fans immers nog altijd niet in.

De excessen van #TeamLH hebben in de jaren na de seizoensfinale Twitter als domein gekozen om eindeloos complotten en beschuldigingen rond te slingeren naar allerlei personen en instanties gelieerd aan de Formule 1. Elke minimaal spoor van positief bewijs voor de achtste titel van Lewis wordt uiteraard net zo fanatiek uitvergroot en gepromoot. Het nieuwste wapenfeit is een korte clip van de livestream van Lando Norris.

De verspreking

In de clip is de McLaren-rijder bezig om de verhalen achter zijn verzameling modelhelmen uit te leggen. Een van de miniaturen was een replica van de helm die hij droeg tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi in 2021.

Lando verspreekt zich echter tijdens het beschrijven van de helm, en noemde Hamilton per ongeluk de winnaar van die race en een achtste titel. Norris realiseerde zijn fout meteen en barstte vervolgens in lachen uit.

De waarheid..!

Voor de neutrale kijker is het clipje van Lando niets meer dan een toevallig foutje voor de camera. Iedereen kan zich immers wel eens verspreken. #TeamLH gaf echter een compleet andere lading aan de video. Het zou namelijk bewijzen dat Norris onbewust zou weten dat Lewis Hamilton inderdaad acht titels heeft. Dat is immers de waarheid, aldus de fanatieke Hamilton supporters.

Het fragment van Norris bracht vrijwel meteen een verzameling compilaties en supercuts op gang waarin alle gevallen dat Lewis' achtste titel publiekelijk uitgesproken of afgebeeld werd waren opgenomen. Ongeacht de context wordt elk geval steeds behandeld als keihard bewijs.

De versprekingen van Christian Horner, Charles Leclerc en Sergio Perez, de verkeerd ingevoerde caption van Sky Sports Deutschland, het naar de mond praten van Hamilton door de Braziliaanse overheid en een presentator en het commentaar van Ted Kravitz worden allemaal onder dezelfde paraplu gezet. Door de frisse impuls die Norris onbedoeld aan TeamLH gegeven heeft zullen we het commentaar gegarandeerd nog jaren moeten aanhoren.

Formule 1
  • NL Beeld / Proshots