Pérez maakt zich geen zorgen om F1-toekomst: 'Het interesseert me niks'

Checo maakt zich naar eigen zeggen helemaal niet druk om zijn toekomst in de Formule 1. Volgens de Mexicaan houden de geruchten rond zijn vervanging hem helemaal niet bezig, ondanks zijn reeks teleurstellende prestaties.

Pérez maakt zich geen zorgen om F1-toekomst: 'Het interesseert me niks'

Nu Nyck de Vries de zak gekregen heeft is Sergio Pérez zonder twijfel de man die het meeste onder druk staat in de Formule 1. De Mexicaan moest zijn titelaspiraties inslikken en maakte een reeks van vijf zeer teleurstellende Grand Prix-weekenden mee.

Om uiteenlopende redenen verprutste hij keer op keer de kwalificatie, waardoor hij van achterin het veld zich een weg naar voren moest vechten. Hierdoor kwam het alleen in Oostenrijk tot een podium. Zelfs toen eindigde Checo echter achter de veel langzamere Ferrari van Charles Leclerc.

Gevoeliger geworden

Na het weekend in Silverstone - waar hij als vijftiende startte en als zesde finishte - deed Sergio een boekje open over zijn recente worstelingen. De Mexicaan stelde dat zijn vorm in de kwalificatiesessies opeens veel zwakker was geworden. Met lege tanks is de Red Bull RB19 kennelijk een maatje te groot voor Pérez. Aangezien de auto vrijwel ongewijzigd is vergeleken met het begin van het seizoen is het een opvallende opmerking:

"Ik ben een beetje gevoeliger geworden voor de auto in de afgelopen paar races, zeker op de zaterdag met weinig brandstof. Het is iets waar ik aan gaan werken met het team in de simulator. En we hebben een paar ideeën. Maar we opereren in zo'n nauw gebied van detail. Het is gewoon dat we een sterke zaterdag nodig hebben."

"En het positieve is dat de pace er is op de zondag, aan het einde van de dag worden de punten uitgedeeld. Maar we moeten het gewoon oplossen en een net weekend hebben want de pace is er. Ik denk dat het mijn rijden is, hoe ik de zaterdagen aanpak, hoe we het doen als een team, we moeten het gewoon oplossen."

Niet boeiend

De aanhoudende problemen voor Pérez en de comeback voor Red Bull's derde rijder Daniel Ricciardo hebben voor serieuze vraagtekens gezorgd bij de toekomst van Sergio. Red Bull lijkt met het uitlenen van DannyRic aan AlphaTauri de Australiër te willen evalueren voor een terugkeer bij het moederteam, en tegelijkertijd Pérez onder druk te zetten.

Checo is naar eigen zeggen echter totaal niet bezig met zijn penibele situatie. Met de 'volledige steun' van Christian Horner en Helmut Marko is hij er zeker van dat hij zijn stoeltje zal kunnen redden. Na 13 jaar in de sport heeft hij immers alles al gezien:

"Ja, [ik negeer het] helemaal. Het kan me om eerlijk te zijn helemaal niks schelen. Ik ben al 13 jaar in de Formule 1 en ik heb het allemaal al gezien. Ik ben vooral gefocust op het herstellen van mijn seizoen, en er zeker van te zijn dat ik hiervan blijf genieten."

"Ja, ik heb de volledige steun van Helmut en Christian. Het hele team staat volledig achter me, en ze weten wat ik kan doen. Ze kennen mijn potentieel, en ze staan volledig achter me."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool