Häkkinen: 'Gehoorzame Perez haalt vaak smerige trucjes uit'

De Finse racelegende kan het niet helemaal verkroppen dat Checo zich in dienst stelt van zijn team. Mika ziet opdrachten die Perez op instructie van zijn team uitvoert als smerige trucjes.

Häkkinen: 'Gehoorzame Perez haalt vaak smerige trucjes uit'

Via de officiële kanalen horen we altijd het tegendeel, maar het is inmiddels overduidelijk wat de taakverdeling is binnen het team van Red Bull. Met name tijdens 2021 zagen we Sergio Perez zich volledig in dienst stellen van zijn team en kopman Max Verstappen.

Bij de finalerace in Abu Dhabi gaf hij de Nederlander een tow in de kwalificatie en tijdens de race hield hij op legendarische wijze de veel snellere Lewis Hamilton van zich af.

Ondeugende Checo

Bij Verstappen en achterban vielen de Checo's capriolen uiteraard in de smaak. Hij kreeg al snel de bijnaam Mexican Minister of Defense aangemeten. Tweevoudig wereldkampioen Mika Häkkinen ziet het echter anders. In gesprek met Unibet liet de sympathieke Fin zijn ongenoegen met de werkwijze van Red Bull en Perez doorschemeren. De 'gehoorzame' Perez is volgens hem nogal ondeugend:

"Perez is een goede teamgenoot. Hij mag de ondeugende coureur zijn. Hij lijkt heel gehoorzaam te zijn. Wat ik met ondeugend bedoel is dat het team hem soms vraagt om dingen te doen, zoals anderen afremmen."

Smerige trucjes

De opdrachten die Perez uitvoert voor zijn team vallen bij Häkkinen al helemaal niet in de smaak. Sergio's bereidheid om zonder morren rivalen in de weg te zitten noemt Mika ronduit smerig. De Fin geeft echter toe dat de aanpak effectief is:

"Sergio maakt het allemaal niets uit. Hij zal ze afremmen, als het team dat wil. Of dat nu de kwalificatie is of de race, hij zal doen wat er van hem gevraagd wordt. Ik vind dat smerig, maar als het werkt dan werkt het."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool