Sergio Pérez heeft geen vertrouwen in de Red Bull 

Checo heeft tekst en uitleg gegeven over zijn erbarmelijke vorm in de laatste vijf races. Volgens de Mexicaan is hij het vertrouwen in de Red Bull RB19 volledig kwijtgeraakt na zijn crash in Monaco. Dit weekend zal hij alles echter recht gaan zetten.

Sergio Pérez heeft geen vertrouwen in de Red Bull 

Sergio Pérez begon het seizoen op triomfantelijke wijze met twee overwinningen in Saoedi Arabië en Azerbeidzjan. Aangemoedigd door zijn vader en de Mexicaanse pers begon Checo heilig te geloven in een kans op de titel.

In Miami werd hij door regerend wereldkampioen Max Verstappen echter vakkundig op zijn plaats gezet. Vanaf de negende plek wist de Nederlander de race overtuigend uit de handen van de op pole gestartte Mexicaan te slaan.

Neerwaartse spiraal

De tweede plaats van Pérez werd opgevolgd door een harde crash in de openingsfase van Q1 op het stratencircuit van Monaco. De klap luidde een periode vol teleurstellingen in: in de daaropvolgende vier races wist de Mexicaan geen enkele keer Q3 te halen.

In de races ging het beter, maar alsnog wist Sergio slechts een enkele keer een podium te halen in de snelste auto van het veld. Daarbij finishte hij alsnog achter de langzamere Ferrari van Charles Leclerc.

Geen vertrouwen

Tegenover de verzamelde pers op de Hungaroring gaf Checo meer uitleg over zijn verzwakte vorm. Op de vraag of hij aan het 'overdriven' was antwoordde de Mexicaan bevestigend. Volgens Pérez is dat vooral te wijten aan een gebrek aan vertrouwen sinds de crash in Monaco:

"Ja. Zeker wanneer je niet helemaal zeker bent van de auto. Ik denk dat wat er gebeurde in Monaco mij waarschijnlijk een stap terug bracht en heeft het me wat tijd gekost om de auto volledig te vertrouwen met de manier waarop ik het deed. Dan voeg je daar de externe factor van de veranderlijke omstandigheden aan toe. En dan is er een groter verschil."

Ruk in de regen

De problemen die Pérez met de Red Bull RB19 heeft worden volgens hem veel erger wanneer de omstandigheden op de baan veranderlijk zijn. Op een bijzonder koude of natte baan kan Checo het simpelweg niet bolwerken. Dat verklaart naar zijn mening de reeks slechte resultaten in de afgelopen paar races. De Mexicaan is er echter zeker van dat dat in Hongarije geen probleem meer zal zijn:

"De achterstand die ik ervaren heb met de auto de laatste paar races, wanneer er een verandering van omstandigheden is, het heeft de neiging om groter te worden. Dus dat is iets wat ons verrast heeft. Ik denk dat de laatste vijf races er een paar veranderingen van omstandigheden geweest zijn in de kwalificatie. Dus dat heeft ons echt op achterstand gezet ervoor."

"We hebben goed werk gedaan met de engineers gedurende de week en we hebben wat ideeën voor hier [in Hongarije]. Hopelijk zullen we in staat zijn om een beter platform te hebben waarbij we meer comfortabel kunnen zijn. En als er een verandering van omstandigheden is, dat we niet zo'n groot verschil hebben."

"Ik heb een moeilijke periode gehad, dat is waar, maar ik had ook een geweldige start van het seizoen. Dus het heft elkaar op, kijkende naar de races wat er werkte, of kijkend naar die slechte races wat er niet werkte, en er gewoon zeker van te zijn dat we vooruitgang boeken weekend na weekend.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool