Marko legt geruchten Ricciardo-Perez switch naast zich neer: 'Hoop uit verband getrokken' 

De geruchten rond een rijderswissel bij Red Bull kunnen volgens Dr. Marko de prullenbak in. Ondanks de tests voor Daniel Ricciardo zal er binnen het team niets veranderen aan de rolverdeling.

Marko legt geruchten Ricciardo-Perez switch naast zich neer: 'Hoop uit verband getrokken' 

Er staat in de paddock op dit moment niemand zo onder druk als Sergio Pérez. Het prestatieniveau van de Mexicaan liep de afgelopen drie Grand Prix opvallend hard terug.

In Monaco, Spanje en Canada miste Checo door fouten en een gebrek aan pace drie keer achter elkaar Q3 . In twee van de races kon hij met enige moeite nog punten sprokkelen, maar het weekend in Monaco was verloren. Tegenover de haast grenzeloze dominantie van Max Verstappen in dezelfde auto steekt Pérez op een zeer pijnlijke manier af.

Danny's dreiging

Net als bij de tweede man van AlphaTauri hebben de tegenvallende resultaten van Sergio geruchten aangewakkerd over een rijderswissel. Dit jaar staat achtvoudig Grand Prix-winnaar Daniel Ricciardo immers onder contract als PR-boegbeeld en derde rijder.

Fans van de populaire Aussie hopen nog altijd vurig dat The Honeybadger een comeback zal gaan maken. Het simulatorwerk en de bandentests die DannyRic zal verrichten hebben dat vuurtje aangewakkerd.

Checo is veilig

Volgens Red Bull-rijdersmanager Helmut Marko kunnen de Ricciardo-fans de moed echter alweer opgeven, zo verklaarde hij tegen het Oostenrijkse Kleine Zeitung. Er liggen namelijk helemaal geen plannen klaar voor een switch tussen Sergio en Daniel. De werkzaamheden van de Australiër hebben bovendien niets te maken met de sportieve kant van het team. Checo moet zich gewoon even gaan berusten, herpakken en weer gaan presteren:

"Er is een hoop uit verband getrokken. Daniel Ricciardo doet tests, ja, maar dat heeft niet veel te maken met de sportieve kant. Perez heeft een paar heel goede races gehad en een paar heel slechte. Hij moet zijn focus opnieuw vinden en het beste leveren dat hij kan leveren, er is geen noodzaak voor dromen van een wereldtitel. Aan de positieve kant is hij de eerste die twee seizoenen naast Max overleefd heeft."

Of de mening van Marko na nog meer van dit soort optredens door Pérez hetzelfde zal blijven valt echter nog te bezien.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool