Marko legt Nordschleife-verbod Verstappen uit: 'Ik ken Max...'

Max is in september niet welkom bij het grote Red Bull-feestje op de oude Nürburgring. Helmut Marko heeft nu tekst en uitleg gegeven over de reden waarom de Nederlander niet mee mag doen met de demorun in de Groene Hel.

Marko legt Nordschleife-verbod Verstappen uit: 'Ik ken Max'

Op 9 september verzorgt Red Bull Racing het voorprogramma van de 12 uur van de Nürburgring. Als onderdeel van de festiviteit zullen driftshows en demoruns gehouden worden, met onder andere Yuki Tsunoda in een Honda NSX GT3-bolide.

De grootste primeur is echter de terugkeer van F1-machinerie op de Nordschleife. Daniel Ricciardo en Sebastian Vettel zullen in V8 Red Bulls een veld klassieke F1-wagens aan gaan voeren. Het is de eerste keer dat de F1 op de oude 'Ring te zien is sinds de demo van Michael Schumacher en Mercedes in 2013.

Verboden terrein

In het rijtje Vettel, Ricciardo en Tsunoda ontbreekt echter een opvallende naam. Nee, niet Perez of De Vries, maar Verstappen. De regerend wereldkampioen mag namelijk niet mee komen spelen op de Nürburgring. Red Bull-rijdersmanager verbood de Nederlander specifiek om mee te rijden tijdens de F1-demo. Max was teleurgesteld, maar ging verder niet tegen de ervaren Oostenrijker in.

Niet te vertrouwen

Bij de Inside Line podcast - waar hij ook Nyck de Vries even voor het blok zette - gaf Dr. Marko meer uitleg over de reden achter Verstappen's verbod. Volgens de Le Mans-winnaar is de Nederlander gewoon niet te vertrouwen bij een demorun. Ondanks het feit dat hij in een oude, niet voor de Nordschleife afgestelde wagen op demobanden zou komen te zitten is Marko ervan overtuigd dat Max vol voor het ronderecord zou gaan. Dat levert simpelweg teveel risico op:

"Het is een showrun, dus je hebt geen tijd om de auto af te stellen. De Nürburgring Nordschleife is iets echt speciaals. Je hebt hobbels, je springt, en en en...er is de auto, die er niet speciaal voor gemaakt is. En ik ken Max. Hij zegt dat hij niets geeft om records maar hij kent het record tot op de seconde en als hij daar rijdt gaat hij het niet alleen verslaan, hij wil het dan flink verslaan. [De auto] is daar niet op voorbereid."

"Het is een hoog risico en dat is niet echt nodig. En je kunt toestemmen en hij zou dan zeggen 'Nee, ik zal het niet doen' maar zodra hij in de auto zou zitten zou hij ervoor gaan."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool