Yuki Tsunoda rijdt mee met Red Bull Nordschleife demorun

De AlphaTauri-kopman heeft zich bij het demoteam van Red Bull gevoegd. Tsunoda zal op de iconische Nürburgring Nordschleife echter niet met een oude F1-bolide mogen sturen.

Yuki Tsunoda rijdt mee met Red Bull Nordschleife demorun

Op het weekend van 8 - 10 september verzorgt Red Bull het voorprogramma van de 12 uur van de Nürburgring. Kopstuk van het evenement is een demorun met oude F1-bolides op de legendarische Nordschleife. Sebastian Vettel en Daniel Ricciardo zullen met V8 Red Bulls de baan onveilig mogen maken. Het verzoekje van ene M. Verstappen om mee te mogen doen werd echter afgewezen.

Geen F1

Het plekje van Max is echter opgevuld door AlphaTauri's Yuki Tsunoda. De Japanner heeft zich namelijk bij de crew gevoegd die de Nürburgring op stelten mag gaan zetten. Helaas voor Yuki was er kennelijk echter geen F1 demowagen meer over. Om papa Honda te vriend te houden zal hij zijn rondjes moeten doen met een 557 pk sterke NSX GT3 Evo.

Yuki The Rookie

Het zal voor Yuki de eerste keer zijn dat hij de heilige grond van de Nordschleife betreedt. Afgezien van een paar virtuele rondjes in Gran Turismo heeft hij geen idee wat hij moet verwachten, maar hij kijkt er nu al naar uit:

"Ik heb nog nooit op de Nürburgring gereden, dus ik kijk echt uit naar het evenement in september. Ik kan niet wachten om er overheen te rijden in mijn Honda NSX GT3 Evo, wat een geweldige auto is een een bewezen racewinnende machine op het hoogste niveau van de GT3-competitie. De Nordschleife is een legendarisch circuit, ik heb het alleen ervaren in de Gran Turismo videogame en ik genoot er al heel erg van."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool